BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Content Marketing: Jamie Oliver!

Jamie Oliver

Boeken, TV programma’s, een tijdschrift, apps, Youtube kanalen, restaurants en een ‘food revolution’. Dat alles komt samen in een persoon: Jamie Oliver! Inmiddels kan ik me een leven zonder de bekende TV chef (bijna) niet meer voorstellen, voor een recept beland ik vaak op jamieoliver.com en zondagmorgens worden meestal gevuld met 30 minute meals. Nu vraag je je af, wat heeft de beste man met content marketing te maken? Nou mensen, Jamie Oliver is de chef van content marketing!

Content marketing

In het kort nog even de terminologie, wat is het eigenlijk? Content marketing is een populaire en veel bediscussieerde term op het gebied van marketing vandaag de dag.

Content marketing is a strategic marketing approach focused on creating and distributing valuable, relevant, and consistent content to attract and retain a clearly-defined audience — and, ultimately, to drive profitable customer action.

Uit deze definitie volgt dat; het creëren van content niet moeilijk is, het creëren van goede content is dat wél! Consumenten verlangen steeds vaker concrete toegevoegde waarden van een product, het in de markt ‘zetten’ is niet langer genoeg.

The Jamie Oliver brand

Jamie Oliver is er in geslaagd zijn persoonlijkheid als alledaagse man, die toevallig erg gepassioneerd is over eten, uit te spreiden over het gehele Jamie Oliver merk. Deze identiteit is over het gehele merk visueel en consistent verspreid, door traditionele ‘story telling’ technieken, met een bereik superieur aan culturen, persoonlijkheden of locaties. De Brit zijn natuurlijke persoonlijkheid—een mix van humor, passie en verlangen naar goed en gezond voedsel, entertaint zijn kijkers. Dit is een van dé voorwaarden voor succesvolle content, entertainment.

Entertain, Empower, Educate

Het creëren van goede content rust op bovenstaande drie E’s. Juist hierin zit de grootste kwaliteit en de grootste les op het gebied van content marketing. Oliver slaagt er naast zijn entertainment ook in om te doceren over hoe bepaalde taken uitgevoerd moeten worden, zonder expliciet nadruk te leggen op zijn producten. Een kok met goed gereedschap is nog geen chef. Door zijn volgers te doceren over het bereiden van gezonde maaltijden, probeert hij ze te laten inzien dat zijn producten deze taak faciliteren en waarde toevoegen.

Empowering, wat zoveel betekent als het in staat stellen van iemand/iets, zit eveneens besloten in alles wat de chef doet. Oliver vecht o.a. door zijn ‘food revolution’ tegen afhaal- en opwarmmaaltijden (Obesitas is inmiddels een groter probleem dan de voedsel tekorten). Hiermee stelt hij, in combinatie met zijn programma’s en alle andere kanalen, burgers in staat om (in korte tijd) simpele, smaakvolle, maar bovenal gezonde maaltijden op tafel te zetten.

In dit succesverhaal moet vooral ook de kwaliteit van zijn visuele team en marketing team benadrukt worden. Jamie is altijd en overal Jamie, het merk past naadloos bij de persoon.  De connectie is zó goed, dat het lijkt alsof hij alle boodschappen in zijn magazines, boeken en restaurants persoonlijk bedacht heeft. Bovendien is het visuele deel van zijn marketing op en top geregeld, waardoor alles wat hij maakt, er smakelijk uit ziet. We kunnen dus wel stellen dat Jamie Oliver, de chef van content marketing is!

Nog een kleine tip, mocht je liefhebber zijn van Jamie en zijn recepten, volg ook zeker het Youtube kanaal, FOOD-tube. Absolute aanrader is de italiaanse chef Gennaro Contaldo! 

 

Referenties:

  • http://www.personalbrandingblog.com/lessons-in-personal-branding-from-jamie-oliver/
  • http://mktg-matters.blogspot.nl/2015/03/how-jamie-oliver-can-teach-us-more-than.html
  • http://www.forbes.com/sites/kaviguppta/2014/11/11/how-a-chef-is-owning-content-marketing/
  • http://contentmarketinginstitute.com/what-is-content-marketing/
The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.