BlogE-commerceMarkethings.net informeert

Coolblue en tevredenheid

Laagste prijsgarantie? Nee, toch liever een glimlach 🙂

Sommige winkels zweren erbij: de laagste prijsgarantie. Veel winkels denken dat het bieden van de laagste prijs dé succesformule is om klanten naar de winkels te trekken. Op televisie worden we doodgegooid met reclames die benadrukken dat de laagste prijs jou, de (toekomstige) consument, gelukkig maakt, bijvoorbeeld “de frikandel is gratis” reclame van de Jumbo en “leven in de MediaMarkt” reclame. Gelukkig zijn er ook bedrijven die werken met een ander succesformule! Coolblue focust zich daarentegen op klanttevredenheid. Coolblue: Alles voor een glimlach.

Coolblue alles voor een glimlach

Hoe doen ze dat?

Bij Coolblue staat de klant centraal. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn heeft Coolblue enkele oplossingen bedacht om de klanten zo goed mogelijk te helpen. Enkele voorbeelden:

  • De klantenservice (telefoon, e-mail en social media) is elke dag tot 24:00 bereikbaar. ZELFS OP ZONDAG.
  • Je kan elke dag tot 24:00 producten bestellen, deze worden netjes de volgende dag bij jou aangeboden! (behalve de grote producten die met PostNL meegaan).
  • Over zondag gesproken, Coolblue is samen met een andere webwinkel met de zondagsbezorging begonnen (september 2014).
  • Hóe cool? Je kan contact met Coolblue opnemen op WhatsApp!
  • Een persoonlijke band opbouwen tussen webwinkel en klant? Ja dat kan! Coolblue’ers sturen vaak (handgeschreven) kaartjes naar de klanten.
  • En eigenlijk nog heel veel meer.

Beste Social Media Awards

Social Media is een erg belangrijke marketingtool voor bedrijven. Social Media kan bijvoorbeeld dienen als communicatietool om bedrijfsinformatie te delen, maar ook om interactie te creëren tussen het bedrijf en de klanten. Coolblue is daar zeer sterk in en is daarom de grote winnaar geworden bij de Beste Social Media Awards 2015. Ze wonnen prijzen in de categorieën: Beste grap, beste reactie op een consument, beste merk en beste merk.

Coolblue beste social media

Ik ben super fan van Coolblue, en dan vooral van hun Facebook. Kennen jullie deze pracht winkel al? Zo ja, wat vinden jullie van hun klanttevredenheid beleid?

The following two tabs change content below.

Whinney Chow

Laatste berichten van Whinney Chow (toon alles)

Een gedachte over “Coolblue en tevredenheid

  1. Coolblue is inderdaad heel goed bezig en het is ontzettend knap dat zij in staat zijn om hun klanten fans te laten worden. Persoonlijk vind ik vooral de marketing erg sterk; ze dragen zeer goed uit dat alles bij hen om klanttevredenheid draait en dat ze niet altijd de goedkoopste zijn. In de praktijk zie je dat ze vaak wel degelijk scherp geprijsd zijn om met andere spelers te concurreren omdat de consument ondanks de goede service vaak niet bereid is meer voor exact hetzelfde artikel te betalen. Neemt niet weg dat het een inspirerende speler is die momenteel absoluut voorop loopt binnen de Nederlandse e-commerce.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.