Blog

Coolblue flink in de prijzen gevallen tijdens Shopping Awards

Er werd tijdens het Shopping Awards Gala met prijzen gestrooid en Coolblue kwam maar liefst drie keer aan bod. Zij namen de Worldline Best Webwinkel Award, een Excellence Award en een Shopping Award Publieksprijs XL mee naar huis. Tijdens het Shopping Awards Gala werden zo’n 17 awards uitgereikt aan de beste online winkels van Nederland.

Dé ultieme prijs van de avond

De Worldline Best Webwinkel Award wordt benoemd als de prijs der prijzen die tijdens het gala in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk werd uitgereikt. Mocht je je nu ook afvragen wat “Worldline” Best Webwinkel nou eigenlijk inhoudt, dat heb ik voor je uitgezocht. Wordline is simpelweg de sponsor van de Best Webwinkel Award. Kortom, CoolBlue mag zichzelf dit jaar de beste webwinkel van Nederland noemen. Maar wat volgens mij een veel belangrijkere prijs is: de Shopping Award Publieksprijs XL, hier heeft namelijk het publiek gesproken!

Shopping Award Publieksprijs XL in de categorie Elektronica & Telecom is dus voor Coolblue. Independer deed het ook niet verkeerd en mocht dit jaar ook twee keer op het podium verschijnen voor een Publieksprijs. Wat mij op viel is dat er tussen alle welbekende webwinkels ook zeker niet bekende spelers te vinden zijn, en dat niet alleen voor de XS prijzen. Zo heeft Superwinkel dit jaar bol.com van de troon gestoten, dat al meerdere jaren winnaar was van de Publieksprijs XL in de categorie Warenhuizen. Waar voorheen Superwinkel alleen streed voor de categorie Persoonlijke Verzorging, is hun assortiment zo uitgebreid dat ze nu mochten meedingen voor de categorie Warenhuizen. Het nog redelijk onbekende Superwinkel wist dit jaar dan ook te winnen van de bekende spelers Hema en bol.com.

Data verzameling

Voor de Marketing Research fanatiekelingen onder ons: het is niet zo dat de webwinkels met het grootste publiek uiteindelijk de publieksprijzen winnen. Om de winnaar te bepalen worden namelijk twee onderzoeksmethodes gebruikt. Uit deze twee onderzoeken komt een totaalcijfer tot stand.

  1. Het onderzoeksbureau voert onder haar eigen klantenpanel een onafhankelijk onderzoek uit.
  2. De webwinkels nodigen hun klanten uit om de webwinkel te beoordelen. Het onderzoeksbureau geeft dan een korte vragenlijst.

Kortom, er mogen weer vele schouderklopjes uitgedeeld worden aan alle medewerkers van deze webwinkels. Benieuwd naar welke andere bekende en onbekende webwinkels in de prijzen zijn gevallen? Check de website van Shopping Awards.

The following two tabs change content below.

Mirte van Schaijk

Laatste berichten van Mirte van Schaijk (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.