Creatieve logo’s: zoek de verborgen boodschap!

Logo’s van merken en bedrijven zien we overal om ons heen. Gemiddeld hebben we zo’n 3.000 brand exposures per dag. Gelukkig zijn er wat creatievellingen die ervoor hebben gezorgd dat er ook wat interessants te zien is. Markethings licht ze voor je uit.

FedEx

Een van de bekendste logo’s met een verborgen betekenis is het FedEx logo. Op het eerste gezicht is het een doodnormaal logo, misschien zelfs een beetje saai. Alleen als je goed kijkt zie je in de negatieve ruimte tussen de E en de x een pijltje. Symbolisch gezien kan dit geïnterpreteerd worden als snelheid en precisie. Slim gevonden voor een vervoersbedrijf!

toblerone

Toblerone is een chocoladereep die oorspronkelijk werd geproduceerd in Zwitserland. Op de achtergrond van het logo zie je de Matterhorn, met 4.478 meter een van de hoogste bergen van de Alpen. Symbool voor Zwitserland, en volgens sommigen model voor de piramidevormige choco-reep. De reep werd bedacht in 1908 in Bern. Als je goed kijkt zie je in de berg op het logo een beer, het symbool voor de Zwitserse hoofdstad.

carrefour

Het logo van Carrefour zal de meesten bekend voorkomen. De twee pijlen symboliseren een kruispunt, de Nederlandse vertaling van carrefour. Daarnaast is er een C te zien in de negatieve ruimte tussen de pijlen. Weer een simpel maar doeltreffen ontwerp. Ook verantwoordelijk voor het nodeloos verdwalen op weg naar de supermarkt van talloze onwetende toeristen.

yoga-australia-logo

Het logo van Yoga Australië is zowel simpel als effectief. Beide woorden uit de naam worden namelijk gemakkelijk herkenbaar uitgebeeld. De vrouw in ”de makkelijke boomhouding” o.i.d. vormt precies de omtrek van Australië.

LSO

Het London Symphony Orchestra (LSO) heeft ogenschijnlijk gekozen om de afkorting van de eigen naam op een speelse wijze op te schrijven. De vloeiende beweging worden door sommige in verband gebracht met het muzikale karakter van de organisatie achter het logo. Je kunt er echter ook nog op een andere manier naar kijken. Met een beetje verbeeldingskracht zie je een dirigent.

guild-food-writers-logo

De food writers guild heeft voor een ontwerp gekozen waarbij in één keer duidelijk is wat het logo vertegenwoordigd. Zowel de vulpen als de eetlepel zijn in dezelfde afbeelding weergegeven.

Amazon

Het logo van Amazon.com kan ook op twee manieren bekeken worden. De oranje pijl kan gezien worden als een (zelfvoldane) smiley, maar als je goed kijkt zie je ook dat de pijl wijst van A tot Z. Mooi symbool voor het ruime assortiment van de grootste online retailer ter wereld.

AGLOW_A

Het A. G. Low logo bestaat niet alleen uit de letters van de naam van het bedrijf maar ook uit een bouwtekening. Een tekening van een wat onpraktisch gebouw misschien, maar toch direct herkenbaar.

Zelf nog een leuk logo gezien? Deel het in de comments!

Meer logo’s op markethings.net: http://www.markethings.net/kant-en-klare-merken/

Bronnen:

  • http://adoholik.com/2011/05/15/30-brilliant-logos-with-hidden-messages/
  • http://www.pxleyes.com/blog/2009/07/top-20-logos-with-hidden-meanings/
  • http://www.webdesignerdepot.com/2012/10/the-hidden-meaning-behind-really-good-logos/
  • http://urlpulse.co/blog/2009/10/22/23-brilliant-logos-with-hidden-messages/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.