Blog

Creatieve manieren om via internet een baan te vinden

Ondanks dat de werkloosheid in Nederland in vergelijking met andere Europese landen vrij laag ligt, is het vinden van een baan tegenwoordig toch minder gemakkelijk dan het voorheen was. In dit blog komen twee creatieve manieren aan bod om een baan te vinden via het internet. Je kunt het zien als een hulpmiddel bij personal branding. Het eerste voorbeeld maakt gebruik van een advertentie via Google Adwords, terwijl het tweede voorbeeld betrekking heeft op het gebruik van het sociale medium Twitter. Deel dit blog via de onderstaande buttons!


Voorbeeld 1: Google Adwords

Middels Google Adwords is het mogelijk om een advertentie zichtbaar te laten worden op het moment dat een gebruiker bij Google een bepaalde zoekterm invult. Omdat de gesponsorde resultaten bovenaan komen te staan, is het een doeltreffende manier gebleken om in contact te komen met topmanagers uit het bedrijfsleven. In het voorbeeld heeft een persoon de namen van deze topmanagers gebruikt als zoektermen waarbij zijn advertentie verschijnt. Het idee erachter is dat iedereen zichzelf weleens als zoekterm op Google invult, om te bekijken wat er allemaal naar voren komt.

Voorbeeld 2: Twitter

Bij het tweede en laatste voorbeeld heeft men Twitter ingezet als middel om in contact te komen met belangrijke personen. Het recept bestaat uit: Maak een vijftal twitteraccounts en kies voor de juiste afbeeldingen zodat de juiste boodschap wordt gevormd. De boodschap wordt zichtbaar voor de manager gezien het feit dat de laatste vijf volgers van jouw account aan de rechterzijde zichtbaar zijn. Het filmpje hierna geeft meer informatie over de gebruikte technieken.

Wat is jouw mening?

Wat vind jij van de hierboven besproken voorbeelden?
Zou jij deze creatieve manieren gebruiken bij jouw zoektocht naar een baan?
Ken je nog andere doeltreffende manieren om in contact te komen met werkgevers?

Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de buttons na de eerste alinea.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Creatieve manieren om via internet een baan te vinden

  1. Erg leuk en volledig in lijn met de creatieve beroepen die deze sollicitanten na wilden streven. Een voorbeeld voor solliciteren en het vinden van werk in deze tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.