BlogMarkethings.net inspireertOverig

Echte fijnproevers of gewoon briljante marketing?

De Lidl kennen we inmiddels allemaal wel, nu deze discount-supermarktketen ook in Nederland een grootse opmars maakt. Velen zullen nu denken aan een goedkope winkel voor arme studentjes die niet genoeg geld hebben om naar de Albert Heijn te gaan, maar niets blijkt minder waar! Lees snel verder over deze discounter, die de experts op culinair gebied wel erg mooi ingepakt heeft.

In Stockholm, waar zich talloze van deze zogenaamde foodies bevinden, opende in september een erg sjiek restaurant: Dill (gaat er al ergens een lampje branden?). Het voldeed aan alle eisen van de culinair aangelegde fijnproevers: een hip interieur, bekende top chefs, een chique sfeer en natuurlijk Michelin-waardige gerechten. En wat staat er dan op het menu? Welgeteld negen gangen van culinaire hoogstandjes, voor zo’n zestig euro per persoon. Duur? Viel wel mee blijkbaar, want het zat bijna een maand lang helemaal stampvol.

Toen bleek echter dat het geen toprestaurant was zoals de foodies dat kenden, maar puur een reclamestunt van discounter Lidl. De top chefs gebruikten al die tijd enkel en alleen Lidl-producten om hun culinaire hoogstandjes te bereiden. Maar Lidl, dat is toch die supermarkt met budget proof producten waar onze fijnproevers nooit een stap binnen zetten? Klopt, en als je de letters door elkaar husselt kom je ook nog eens op de naam van dit chique toprestaurant uit: Dill. Klinkt als een briljante marketingstunt, niet?

Lidl timmert (ook in ons kleine kikkerlandje) hard aan de weg. Vorig jaar steeg het marktaandeel al met 15%, een flinke sprong die niet gewoon is in de Nederlandse supermarktbranche. Steeds meer mensen (en niet alleen de arme studentjes!) komen hier hun boodschappen doen. Zal Lidl dan toch eens symbool gaan staan voor goede kwaliteit, in plaats van alleen de laagste prijs? Daar hoopt de discounter in ieder geval wel op, zoals blijkt uit de huidige advertentiecampagne.

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.