BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Cup-a-Soup | Iedereen is manager!

In 1998 zette Cup-a-Soup de instantsoepen weer helemaal op de kaart met de welbekende slogan: “Vier uur Cup-a-Soup, dat zouden meer mensen moeten doen!” De reclames richtten zich duidelijk op mensen met een kantoorbaan die er om vier uur de brui aan willen geven. Vanaf 14 februari mag iedereen om vier uur Cup-a-Soup drinken, want: Iedereen is manager!

Cup-a-Soup is in eerste instantie in de markt gezet door Royco. De doelgroep bestond uit vrouwen vanaf 35 jaar die thuis een kopje soep wilden maken. Een ambitieuze groeistrategie kon alleen gerealiseerd worden door middel van een verbreding van de doelgroep. Een gevuldere soep zou ook mannen kunnen aanspreken. De soep werd tevens niet meer als voorgerecht maar als snack gepresenteerd.

John, Louis, Sjors en Frits zijn managers

De reclames van Cup-a-Soup hebben zich daarna voornamelijk gericht op satirische weergaves van het kantoorwezen. Met de hulp van de manager John (“Succes is een keuze”), manager Louis (“Dit is Louis, Louis is exit”), inspirator Sjors (“NU EVEN NIET!”) en manager Frits (“Ondernemen, dat doen we tegenwoordig helemaal verantwoord”), werden grote successen behaald.

[adrotate banner=”9″]

Iedereen is manager!

Sinds 14 februari heeft Cup-a-Soup een nieuwe marketingcampagne genaamd: Iedereen is manager! Een duidelijke verbreding van de doelgroep en de nadruk ligt dan ook op het feit dat iedereen Cup-a-Soup kan drinken, want iedereen is manager. Om onzekerheid over het manager-zijn weg te nemen is er de Manager Generator. De Manager Generator meet iedereen een managementfunctie aan. Zo is een student opeens een “uitslaapmanager” en bandenmonteur een “profielmanager”. Helaas zijn niet alle functies aanwezig in de generator. Een callcentermedewerker mag zichzelf geen manager noemen.

Win je eigen assistent

Om het management-gevoel te vergroten is het mogelijk om een assistent met 1000,- euro budget te winnen. Er zijn zes assistenten met verschillende kwaliteiten en competenties, voor ieder wat wils. Ook is een verslag van de assistent(en) te lezen op de website. Bovendien is het mogelijk om de assistent weg te geven aan een ander, mocht je zelf niet geïnteresseerd zijn. De assistenten hebben ook ieder een eigen Twitter, helaas zijn deze nog niet echt een succes: één volger (Sjoerd), drie volgers (Vic), één volger (Monica), één volger (Ruud), één volger (Reijer) en één volger (Coen).

De doelgroep heeft zich in de loop der jaren dus sterk verbreedt. Van huisvrouwen werden het mensen met een kantoorbaan. Nu richt Cup-a-Soup zich op iedereen. Echter wordt er nog wel duidelijk een link gemaakt met het kantoorwezen, manager is een centraal begrip in deze campagne. Wat vinden jullie, doet Cup-a-Soup goed aan een verbreding van haar doelgroep? En belangrijker, is dit de (beste) manier om iedereen te bereiken?

The following two tabs change content below.

5 gedachten over “Cup-a-Soup | Iedereen is manager!

  1. Het beeld dat de soep voornamelijk bedoeld is voor zakenlui proberen ze naar mijn idee op deze manier te veranderen. Het lijkt erop dat ze zich vanaf nu op ‘iedereen’ richten, terwijl het naar mijn idee toch belangrijk is om een specifieke doelgroep te kiezen. Ik vraag me dus af of deze campagne wel het gewenste resultaat oplevert. De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.