BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Customer Service bij Sainsbury’s Supermarkets

De Britse supermarktketen Sainsbury’s is naar mijn idee recentelijk met een sterk staaltje Customer Service in het nieuws gekomen. Na het ontvangen van een brief van de driejarige Lily Robinson klom Customer Manager Chris King in de pen met een brief waarmee hij precies aansloot bij zijn publiek. Zijn reactie is via Facebook ongeveer 1.400 keer gedeeld, terwijl ongeveer 4.000 mensen ‘vind ik leuk’ aangaven.

De Brieven van Lily Anderson en Customer Manager Chris King

Customer Service bij Sainsbury’s Supermarkets
Hiernaast zijn de beide brieven te bezichtigen. Klik voor een grotere weergave op de afbeelding (of open de afbeelding eventueel voor een nog grotere weergave in een nieuw tabblad). Allereerst komt de brief van Lily Robinson aan bod. Let hierbij vooral op de aanhef en de leeftijd van drie 1/2 jaar die erbij staat. Zij geeft aan dat Tijgerbrood eigenlijk veel beter Giraffebrood zou kunnen heten. Vervolgens is daar het antwoord van Customer Manager Chris King die toegeeft dat Giraffebrood eigenlijk een veel betere naam is dan Tijgerbrood. Daarnaast geeft hij Lily Anderson een gift card om zelf haar eigen “Giraffebrood” te kunnen halen. De leeftijdsaanduiding van 27 en 1/3 jaar getuigt van het goed kennen van deze doelgroep.

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij van dit voorbeeld van Customer Service? Is de reactie van de Customer Manager misschien niet serieus genoeg of is het ook volgens jou een sterk staaltje Customer Service? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Customer Service bij Sainsbury’s Supermarkets

  1. Hele leuke actie van de supermarkt om het meisje gehoor te geven! Echter ook weer een bewuste marketingactie lijkt mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.