BlogMarkethings.net informeertOverig

Dance More, Drink Slow

Dit is de slogan van de nieuwste reclame campagne van Heineken. Met deze campagne wordt geprobeerd om te laten zien dat uitgaan en liters alcohol niet samen hoeven te gaan. Om deze actie kracht bij te zetten is er een samenwerkingsverband opgezet met Armin van Buuren. De DJ heeft speciaal voor de campagne een nieuwe track gemaakt, Save my night.

 

In de reclame vindt er een heus experiment plaats. In een club in Miami wordt getoond dat naarmate de kwaliteit van de muziek toeneemt, de alcoholconsumptie afneemt. Kritische kanttekening: de opzet van het experiment is dubieus, omdat de verschillen in resultaten ook afhankelijk kunnen zijn van de verschillende feestgangers. Het is namelijk niet zo dat iedere persoon evenveel drinkt en dus wordt in dit ‘’experiment’’ niet één variabele onderzocht.

Enjoy Responsibly

De nieuwe campagne is een volgend hoofdstuk in de promotie van verantwoord alcoholgebruik, iets waar Heineken al sinds 2006 mee bezig is. Heineken probeert als een van de brancheleiders zijn positie te gebruiken om alcohol misbruik tegen te gaan. Dat doet de brouwerij op verschillende manieren. Naast alle acties heeft Heineken nog tien bruikbare tips opgesteld, die ervoor moeten zorgen dat men niet zo beland:

 

 

Het bedrijf is naast een eigen campagne ook direct betrokken bij de bekende BOB-campagne en aangesloten bij Stiva, een brancheorganisatie die zich al ruim dertig jaar inzet voor matig alcoholgebruik.

Achttien plus

Zoals iedereen weet is de leeftijd waarop alcohol gedronken en gekocht mag worden sinds het begin van dit jaar verhoogd. Heineken zal ongetwijfeld willen inspelen op deze ontwikkeling. De reclame is goed voor het imago van Heineken, omdat het zich focust op de sociale verantwoordelijkheid van het merk.

Of het alcoholgebruik door de nieuwe reclame ook daadwerkelijk af zal nemen, betwijfel ik. Heineken creëert met de campagne meer sympathie en de gevolgen voor de eigen omzet zullen minimaal zijn. Het lijkt er dus op dat de marketingafdeling van Heineken hier over na gedacht heeft.

Dus als je komend weekend bij de bar staat, iets wat ik ongetwijfeld verwacht, denk dan vooral aan Heineken en bestel dan (nog) een biertje! Of misschien ééntje minder?

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.