BlogOverig

De Beste Social Awards 2016: Mijn favorieten

Dit jaar worden voor de derde keer op rij de beste social awards uitgereikt. De stembussen zijn sinds een aantal dagen gesloten en de stemmen worden momenteel geteld. Op 9 juni worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een heuse awardshow in Amsterdam. Er zijn verschillende categorieën waarin bedrijven prijzen kunnen winnen. In deze blog zal ik mijn persoonlijke favoriet per categorie toelichten. Een overzicht van alle genomineerde social media acties en posts is hier te vinden.

Beste inhaker: Coolblue

Alhoewel de grootste hype rondom inhakers voorbij is, zijn er afgelopen jaar genoeg leuke inhakers rondom actuele thema’s voorbij gekomen. Een sinterklaasinhaker van Coolblue sprong er voor mij uit als beste. Op 1 december kondigde een van de eigenaren van Coolbue, Pieter Zwart, aan dat Coolblue overgenomen wordt door een grote internationale speler. Dit bleek uiteindelijk om niemand minder dan Sinterklaas te gaan. Een erg grappige en goed opgezette inhaker als je het mij vraagt! Bekijk het filmpje van de aankondiging hieronder.

Beste video: KLM

Ter promotie van het nieuwste KLM vliegtuig, de Boeing 787 Dreamliner, maakte KLM een ‘unboxing video’. Dit is een fenomeen waarbij mensen die een nieuwe gadget hebben gekocht deze met een camera in hun hand openmaken en vervolgens het product tijdens het openen van de doos reviewen. Ik vind het filmpje goed, omdat een bestaand fenomeen (het unboxen) wordt toegepast op iets heel ongebruikelijks (een vliegtuig). Het lukt KLM hierdoor om alle nieuwe snufjes en functionaliteiten van het vliegtuig op een leuke en zeer toegankelijke manier toe te lichten. Daarnaast ziet het filmpje er erg gelikt uit.

 Beste Webcare: ABN Amro

Je ziet het vaak op Social Media: klanten die proberen grappig te doen via webcare. Soms met het doel om er iets uit te halen of gewoon uit verveling. Het is dan aan de webcare medewerkers om er een leuke draai aan te geven, en het product of de dienst nog even onder de aandacht te brengen als het kan natuurlijk. Ron van ABN Amro is hier naar mijn mening erg goed in geslaagd in het gesprek dat hij had met een van de klanten van ABN Amro!

abn

Beste design: Boomerang create

Simpel, maar doeltreffend. Zo is het plaatje met daarin een kruis verwerkt in het getal 14 te omschrijven. Boomerang create kwam al heel snel na het overlijden van Johan Cruijff met dit plaatje en het werd door veel Nederlandsers overgenomen als eerbetoon aan Nederlands beste voetballer ooit. Voor mij de winnaar vanwege de eenvoud van het plaatje welke goed aansluit op een van de bekendste uitspraken van Cruijff: ‘Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.’

 

  cruijff

Slechtste bericht: Henk Krol

Politcus Henk Krol probeert via social media persoonlijk contact te hebben met al zijn volgers en vrienden. Als uiting van deze persoonlijke betrokkenheid feliciteert hij al zijn Facebook volgers en vrienden persoonlijk met hun verjaardag. Afgelopen jaar is Henk echter twee keer pijnlijk de fout in gegaan. Allereerst was dit door het feliciteren van de toen recent overleden schrijver Joost Zwagerman. Een tijdje later beging hij weer dezelfde fout door een andere, reeds overleden Facebookvriend van hem persoonlijk te feliciteren. Voortaan iets beter uitkijken Henk!

henk

Beste merk 2016: Heineken

Heineken is voor mij het beste merkt en de onbetwiste social media koning. Gebrui makend van prachtig beeldmateriaal en vaak vergezeld met korte, sterke teksten. Wat Heineken in mijn ogen sterk maakt op social media is het naar voren brengen van het Heineken merk, zonder dit op een schreeuwende of irritante manier te doen. Een voorbeeld daarvan is onderstaand plaatje van de Heineken kerstboom.

heineken

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.