BlogOverig

De bouw, sexy?! Bedrijfsbezoek aan Hilti Nederland

Eind vorig jaar zijn wij, Joost Smulders en  Inge van Boven, richting Berkel en  Rodenrijs  gereisd  voor  een bedrijfsbezoek aan een van de partners van Asset | Marketing: Hilti Nederland. De week  voor het bezoek zaten wij even  samen met de vraag wat is Hilti nu voor een bedrijf en wat kunnen wij verwachten. Al gauw kwamen  we  erachter dat het om een organisatie  gaat in de bouwsector. We besloten er maar open minded in te gaan aangezien ons de bouw eigenlijk niet veel zei.

Hilti

Aangekomen op het metrostation in Berkel en Rodenrijs staat Niels Bos, recruiter voor Hilti Nederland, ons op te wachten en rijden we met hem mee naar het bedrijf. Als we aankomen bij het pand zien we eerst al dat het opvalt in vergelijking met de rest van de omgeving. Hilti steekt er boven uit! Wij worden steeds nieuwsgieriger wat dit bedrijf nu zo leuk maakt. Op naar de bedrijfspresentatie.

Tijdens het gesprek met Niels wordt steeds duidelijker wat Hilti nu doet. Het eerste wat er eigenlijk wordt gezegd over Hilti is dat de bouw niet sexy is. Dat kunnen we denk ik allemaal wel beamen. Maar wat maakt het nu leuk om  hier te  gaan  werken? Hilti, opgericht  in 1941,  is wereldleider  in de  ontwikkeling  van  hoogstaande producten voor professionelen in de bouw- en onderhoudssector. Bij het bedrijf ligt het accent op het brengen van innoverende oplossingen die de prestaties en de kwaliteit van het geleverde werk verhogen. Het hoofdkantoor staat in Liechtenstein en Hilti is in meer  dan 120 landen vertegenwoordigd. Twee jaar achter elkaar is de organisatie gekozen als werkgever van het jaar.

Dat de bouw niet sexy is. Dat kunnen we denk ik allemaal wel beamen. Maar wat maakt het nu leuk om  hier te  gaan  werken?

Vervolgens vertelde Niels ons dat Hilti groeiende  is. Dat is toch best  vreemd in  tijden van crisis. Zeker omdat het in de bouw zo slecht gaat! Toch heeft Hilti een groei meegemaakt de afgelopen jaren en zijn ze er van overtuigd ook in de komende jaren de doelstellingen te behalen. Daarbij vertelde Niels ook dat ze willen excelleren in de marketing en daar de beste in willen worden. Dat is voor een bedrijf dat weinig bekendheid heeft onder de toekomstige marketeers wel bijzonder.

Na de presentatie zijn we naar de showroom gegaan  waar wij een  demonstratie kregen  van de twee  bekendste producten van Hilti, namelijk de accuboorhamer en de schiethamer. Hoe leuk is het, wanneer je op bezoek bent bij een bedrijf,  dat  je  ook  even  de  producten mag  uitproberen! Joost die ging er gelijk voor en maakte  een aantal gaten in het beton. Zelf was ik wat huiverig, als niet al te sterke vrouw met die enorme boormachine. Maar achteraf vond ik het erg leuk om een keer te hebben gedaan.

Terug in de trein naar huis zaten  we  nog even na te praten, zonder dat we het hadden verwacht hebben wij een super leuke ochtend gehad. Wanneer je binnenkomt op het kantoor voel je de open sfeer en de gezelligheid. Wat vooral indruk op mij maakte is dat Hilti Nederland er naar streeft om haar marktaandeel zo snel mogelijk te verdubbelen. Zullen ze dit doel gaan halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.