Blog

De ChocoMeltdown

Vandaag wordt er in het centrum van Utrecht een 5 meter hoog ijssculptuur onthult. Het maakt deel uit van een nieuwe actie van FrielandCampina’s Chocomel. Middenin het ijs zit namelijk een blikje Chocomel ingevroren en het is aan de fans om te voorspellen wanneer het blikje zal vallen. De winnaar ontvangt een gloednieuwe Chocomel Mini.

Chocomel staat bekent als een drankje dat voornamelijk wordt gedronken in de koude wintermaanden. Wat is er nou lekkerder na een dagje schaatsen in de kou dan een kop warme Chocomel met slagroom. Het merk wordt dan ook vaak gepromoot tijdens schaatsevents en andere winterse festiviteiten. Natuurlijk bestaat er ook een koude variant van het chocolade drankje dat natuurlijk ook prima in de zomer gedronken kan worden. De ChocoMeltdown sluit in mijn ogen daarom ook goed aan bij het merk. De associatie met kou wordt op deze manier bevestigt doormiddel van het ijsblok. Toch sluit het ook mooi aan bij de zomer waar mensen opzoek gaan naar verkoeling en zo misschien wel zin krijgen in een lekker koel blikje Chocomel.

Het ijssculptuur is geïnspireerd op kunst van de Azteken en is ontworpen door Luuk Bode. De Azteken waren namelijk de eerste mensen die chocoladedrank dronken. Op deze manier verwijst Chocomel op een originele manier naar de geschiedenis van het goedje.

1004440_521425951245151_2114283406_n

Hoe werkt het precies? Op ChocoMeltdown.nl kan je je eenvoudig aanmelden zodat je mee kan doen aan de actie. Voorspelt is dat het blikje ergens tussen 10 en 16 juli zal vallen en het is dus aan de fans om precies te raden wanneer. Dit kan je doen doormiddel van het aanzetten van ‘de koeler’. Op het moment dat je jouw ‘koeler’ aanzet blijft deze 5 minuten ijskoud. Als  het blikje binnen deze tijd valt, maak je samen met de andere spelers die het goed voorspelden kans op de Chocomel Mini.

Eerder werd door Q-music een soortgelijke actie gedaan. In de winters van 2009 en 2011 stonden er in de centra van Den Haag en Tilburg ijsblokken met daarin de sleutels van drie nieuwe Mini Coopers. Als de luisteraars van het radiostation goed voorspelden na hoeveel seconden éen van de sleutels de grond raakten, dan was de auto voor hem of haar.

De ChocoMeltdown is, naar mijn mening, een leuke actie die goed aansluit bij de waarden van het merk. Klik hier als jij mee wilt doen aan de actie en misschien ben jij straks wel de eigenaar van de Chocomel Mini.

1044131_519937701393976_1674443268_n

The following two tabs change content below.

Sean van der Vliet

Laatste berichten van Sean van der Vliet (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.