Analytics en DataConsumentengedragE-commerceGlobal marketingInnovatieMarkethings.net inspireert

De digitale wereld anno 2018: hoe ziet die eruit en wat voor effect heeft deze wereld op de mensen die erin leven?

Wist jij dat in 2017 de volgende gebeurtenissen zich online binnen 60 seconden afspeelden: 243.000 foto’s geüpload op Facebook, 29 miljoen berichten via WhatsApp verstuurd, meer dan 18.000 matches op Tinder, meer dan 400 uur aan videomateriaal werd geüpload op YouTube, meer dan 87000 uur aan film en series werden bekeken op Netflix en er meer dan 1,5 miljoen liedjes zijn gestreamd via Spotify? Niet? Mooi, dan ben je bij deze blog aan het juiste adres! In deze blog behandel ik namelijk het Digital Economy Compass 2018 van Statista. In dit 224 pagina’s tellende rapport verzamelt en combineert het globale onderzoeksbureau Statista data over de gehele digitale economie. Naast dat het feitelijke data gebruikt, heeft het bureau voor het eerst in haar geschiedenis ook een wereldwijde vragenlijst gebruikt om inzicht te krijgen in de (online) behoeften van de consument. Maar liefst 64.000 consumenten uit 27 verschillende landen vulden deze vragenlijst in. Benieuwd wat de consument van morgen denkt? En hoe we hier als marketeers op kunnen inspelen? In deze blog neem ik je mee door het rapport en bespreek ik de belangrijkste conclusies, aangevuld met de gevolgen voor marketeers. Veel leesplezier!

1. Smartphone out. Wearables en smart speakers in.

Voor het eerst sinds de introductie van de smartphone, daalde afgelopen jaar de wereldwijde verkoop van smartphones. Ondanks dat er wereldwijd nog steeds 1,4 miljard smartphones werden verkocht, maakt dit device al enkele jaren onderdeel uit van onze dagelijkse levens en zijn we er aan gewend om de smartphone altijd bij ons te hebben. De groei van wearables daarentegen groeit met zo’n 13% per jaar. Onder wearables verstaan we onder andere smartwatches en fitness trackers. Verwacht wordt dat alle dergelijke apparaten in 2020 een biometrische tracker hebben en hiermee dus gegevens over onze gezondheid kunnen uitlezen. De grootste ommekeer in het landschap van digitale apparaten vindt echter plaats bij de intrede van smart speakers in de markt. Waar deze nu nog vooral gebruikt worden voor het stellen van algemene vragen, het informeren naar het weer of het streamen van muziek, zullen deze speakers in de nabije toekomst ook worden gebruikt voor het bestellen van boodschappen of het kopen van andere producten. Eerder verscheen er al een blog op Markethings.net waarin Victor zich afvraagt of 2018 het jaar van de slimme speaker gaat worden. Het antwoord: ja. Wereldwijd geven steeds meer klanten aan ook gebruik te willen maken van slimme speakers op andere locaties dan de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de auto (64%), de televisie (53%) of op het werk (35%). Voor marketeers is dit een enorme uitdaging aangezien de bedrijven die deze speakers maken, waarschijnlijk afspraken gaan maken met lokale retailers. Het is dus belangrijk om te zorgen dat jij wordt gekozen én dat jij vervolgens de afspraken waar kunt maken. Kun jij voldoen aan snelle leveringsvoorwaarden? En is jouw webshop ingericht voor voice search?

 

2. De opkomst van Instagram.

Waar de populariteit van social media platforms als Twitter, Facebook en Snapchat afneemt, neemt die van Instagram alleen maar toe. In vijf maanden tijd is het aantal actieve, dagelijkse gebruikers met 150% gegroeid: van 200 naar 500 miljoen. Dit verklaart onder andere waarom alle influencers dit platform gebruiken en waarom er al ruim 2 miljoen adverteerders actief zijn op dit platform. Voor marketeers is het dus van belang om dit social media platform in de gaten te houden, maar nog belangrijker: om goede content (als in mooie afbeeldingen) te creëren die relevant zijn voor klanten en kunnen leiden tot interactie.

3. Alles wat een platform kan worden, wordt een platform.

Of het nu gaat om accommodaties, digitale content of transport, digitale platformen zijn in staat om consumenten en merken of bedrijven te verbinden. In de afgelopen vijf jaar ging Spotify van drie naar 70 miljoen gebruikers en ging Airbnb van drie naar 100 miljoen boekingen per jaar. Maar volgens het Digital Economy Compass komt er nog geen einde aan deze ontwikkeling. Er zijn drie belangrijke factoren die een platform tot een succes maken zoals in onderstaand figuur te zien is.


Indien je als marketeer dus een platform voor jouw producten of diensten wilt gaan opzetten, is het van belang dat je aan deze drie voorwaarden voldoet. Belangrijkste take-a-way: zorg dat het zowel voor jouw leveranciers als gebruikers gemakkelijk is om gebruik te maken van jouw diensten.

4. Mobile First. Mobile Only.

Waar we in het verleden spraken over mobile first, spreken we tegenwoordig van mobile only. Waar onze smartphones vroeger een kanaal waren waarin we met name naar informatie zochten, is het tegenwoordig ook steeds meer een kanaal waarmee we direct producten aanschaffen. We kopen steeds meer via slimme kanalen, zoals onze smartphones en smart speakers. Maar naast dat we steeds meer producten online kopen, kopen we ook steeds meer diensten online. Denk bijvoorbeeld aan tickets voor evenementen, dating services en het bestellen van eten. In China bestelt zo’n 80% eten via het internet! Ook de mobiele telefoon als betaalmiddel komt steeds vaker voor. Je hebt dan dus geen pinpas meer nodig, maar alleen jouw smartphone. In de Verenigde Staten zou maar liefs 28% van de consumenten altijd met hun mobiel willen betalen. Voor marketeers lijkt het dus belangrijker dan ooit dat je website mobiel gebruiksvriendelijk is, een veilig betalen keurmerk heeft en dat je snel de producten of diensten kunt bestellen waarop je op dat moment behoefte aan hebt.

5. Alles wordt slim. Zelf jouw huis van steen.

De komende vier jaar zal de wereldwijde smart home markt verdrievoudigen, naar 113 miljard in 2022. Jaarlijks groeit deze markt met 28%. Met name veiligheid en controle zijn belangrijke waarden bij slimme huizen. Daarnaast zijn er ook steeds meer apparaten die je kunt verbinden met jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan slimme deurbellen, lichten en muziekinstallaties. Maar ook de verwarming en de airconditioning. 17% van alle huizen in Nederland werd betiteld als ‘slim’ in 2017. Ook in Nederland is deze markt dus booming en zal de komende jaren alleen maar groter worden. Zorg er dus voor dat jouw producten of diensten die worden gebruikt in het huishouden, uiteraard indien relevant, aangesloten kunnen worden op jouw huis en vanuit een centraal punt bestuurd kunnen worden. Dat centrale punt kan een smartphone zijn, maar ook een tablet, een smartwatch of een slimme speaker. En zo staat uiteindelijk alles met elkaar in verband.

Wil je nou nog meer weten over de wereldwijde, digitale wereld anno 2018? En heb je zin om zelf ook het 224-pagina’s tellende rapport door te spitten? Bekijk het rapport dan hier. Succes!

 

 

The following two tabs change content below.
blank

Jorrit Gommans

Jorrit is Database Marketeer bij bol.com. Daarnaast is hij actief als bestuurslid van de Vereniging van Tilburgse Economen, de alumnivereniging gelieerd aan Tilburg School of Economics and Management. Ook is hij lid van de Raad van Advies van Asset en blogt hij in zijn vrije tijd voor Markethings.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.