BlogCommunicatieInnovatie

De Dopper en Cause Related Marketing

De eventmanager Merijn Everaarts zag een documentaire over de ‘plastic soep’: een eiland van plastic dat in onze oceanen drijft. Hij realiseerde zich dat hij zelf ook bijdraagt aan dit enorme geheel van plastic. Daarom bedacht hij een oplossing en richtte De Dopper op: een mooi en duurzaam waterflesje, dat steeds weer opnieuw gevuld kan worden. De Dopper is een groot succes geworden, mede door middel van cause related marketing.

Dopper_trilogie_vrijstaand_cmyk_compact

In 2,5 jaar tijd verkocht Everaarts 500.000 flesjes over de hele wereld. Zelf gebruik ik mijn Dopper ook dagelijks. Hij is handig, het design is mooi en bovendien is ons kraanwater overal verkrijgbaar, goedkoop en ook nog eens lekker. Een andere reden is dat je bij het gebruiken van De Dopper, een keer echt het gevoel hebt dat je iets goeds doet voor het milieu. We gooien alleen al in Nederland veel te veel plastic flesjes per dag weg en op deze manier kun je daar iets aan doen.

De Dopper heeft hier goed op ingespeeld, mede door gebruik te maken van Cause Related Marketing. Bij Cause Related Marketing verbindt een bedrijf zich met een goed doel om een product te promoten. Hierbij moet niet alleen het goede doel gesteund worden, maar ook het bedrijf en de klant moeten er beter van worden. Het marketing aspect is terug te vinden in het feit dat het merk in de markt wordt neergezet als een merk dat ‘goed doet’. Hierdoor wordt een merk aantrekkelijk voor klanten.

Dopper heeft ervoor gezorgd dat bij haar klanten goed blijft hangen waar het merk nu eigenlijk voor staan. Er is bijvoorbeeld een kraanwaterapp met gratis tappunten ontwikkeld, er worden lessen gegeven over afval en Dopper ondersteunt de bouw van waterpompen in Nepal. Dit ondersteunt hun verhaal, wat voor veel mensen het belangrijkste en sterkste punt is van Dopper. Mensen willen namelijk niet meer alleen consumeren, maar ook meedoen aan het verbeteren van de wereld, al is het maar in kleine stapjes.

Dopper-waterflesjes-bedrukken-Greengiving

Een andere manier waarop de Dopper wordt gebruikt, is om een bepaald merk te promoten. Er wordt een sticker met het logo van een bedrijf op de fles geplakt en deze fles wordt geschonken aan de klanten of werknemers. Deze mensen worden gezien met hun fles en zo wordt de Dopper en het merk gepromoot: een win-winsituatie, dus!

The following two tabs change content below.

Malou Thijssen

2 gedachten over “De Dopper en Cause Related Marketing

  1. Mooi initiatief, alleen kun je niet net zo goed een leeg frisdrank flesje met kraanwater vullen?

  2. Max, ik denk dat een leeg frisdrank flesje veel minder lang mee zal gaan. Het idee achter de Dopper is dat je 1 x in een flesje investeert, zodat je geen frisdrank flesjes meer hoeft te kopen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.