BlogCommunicatieOverig

De Gouden Televizier- Ring. Dé prijs die weer gestolen werd.

Vorige week was het weer zo ver. Dé prijs voor het beste programma van het jaar op de Nederlandse televisie werd weer uitgereikt. Een groot spektakel om te zien met dit jaar Flikken Maastricht als de grote winnaar. Maar hoe kan het dat de Televizier- Ring zó veel aandacht krijgt? En hoe komt de ring in handen van 3FM?

Op 16 oktober vond voor de 49e keer het Gouden Televizier- Ring gala plaats in het Koninklijk Theater Carré. Het publiek heeft kunnen stemmen op het programma dat hij/ zij het afgelopen jaar het beste vond. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Flikken Maastricht. Waar zij vorig jaar nog verloren van Wie is de Mol, hebben zij dit jaar de top drie gehaald en de prijs mogen pakken met meer dan de helft van de stemmen. Wie er nog meer bij de laatste ronde zaten? SynDROOM van Johnny de Mol en Penoza van Art Rooijakkers.

-

Maar er werden meer prijzen uitgereikt naast de grootste en bekendste award van deze avond. Zo is er bijvoorbeeld de Zilveren Televizier- ster voor zowel de categorie man als vrouw. Bij de dames heeft Chantal Janzen deze gewonnen en bij de heren Humberto Tan. Daarnaast is er de ‘Gouden Stuiver’, welke gewonnen is door kinderprogramma ‘Checkpoint’. Tenslotte is er ook nog de ‘Televizier Aanstormend Talent Award’. Deze is uitgereikt aan Ruud Feltkamp.

De Televizier- Ring dankt haar naam aan het tijdschrift de Televizier. In 1964 zijn zij begonnen met het uitreiken van deze award. Tot en met 1996 mochten dan ook alleen lezers van de Televizier meestemmen. Na 32 jaar werd dit veranderd en mocht iedereen meestemmen. Waar dit vroeger alleen nog per post kon, gaat dit tegenwoordig via de sms of via het bellen van een nummer. Er worden verschillende rondes gehouden waarbij gestemd kan worden. Er blijven steeds minder programma’s over en tenslotte komt er een top 3 uit. Op de avond van het Gouden Televizier- Ring gala kan er weer gestemd worden op deze drie programma’s. Het programma met de meeste stemmen wint de Gouden Ring.

711882

Gestolen

De Gouden Televizier- Ring is afgelopen dinsdag echter gestolen op de set van Flikken Maastricht. Al snel kwam naar buiten dat dit gedaan was door Lex Uiting (3FM) tijdens een bezoek aan de set. Hier werd de ring tijdens een lunch door iedereen gepast, maar de ring bleef achter op een tafel. Op het moment dat iedereen weer verder ging met de opnames voor het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht zag Lex dit als dé ultieme kans om de ring mee te nemen en met ‘succes’. Niemand had het door. In het radio- programma Giel op 3FM belde Lex naar acteur Victor Reinier en biechtte hij de diefstal op. In eerste instantie werd Victor kwaad. Hij noemde het een ‘pleurisstreek’ en zei dat er bijna een meisje voor ontslagen was. Pas toen Lex voorstelde om de ring te veilen voor het goede doel tijdens Serious Request, werd de acteur rustiger. Hij vond het een goed idee, maar mocht daar niet over beslissen. Hij zou een goed woordje doen bij de AVROTROS. Helaas zonder succes. De omroep laat weten de ring niet te laten veilen omdat ze erg trots zijn op deze mooie prijs. Ze zullen iets anders verzinnen voor de Flikken Maastricht fans dat tijdens Serious Request geveild mag worden. En de ring..? Die ligt inmiddels achter slot en grendel.

Bekijk hier het filmpje waar Lex toegeeft aan Victor dat hij de Gouden Televizier- Ring heeft gestolen.

B0X4SqNCMAAJ1T3

Wat denken jullie? Was het gewoon een promotieactie voor 3FM (voor Serious Request) of zou hier geen achterliggende gedachte aan vast hebben gezeten? Ikzelf denk dat het niet voorbedacht is, maar puur toeval. Juiste plek en juiste tijd en op dat moment op het geniale idee komen om de ring te stelen en dit toe te geven  aan iedereen op 3FM.. maar je weet het nooit!  

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.