BlogCarrière OriëntatieOverig

De gouden tip om effectiever te werken of studeren

Momenteel ben ik heel erg druk bezig met het afronden van mijn Master thesis. Nog een maandje te gaan als alles volgens plan verloopt. Dit houdt dan ook in dat ik heel wat uurtjes in de bieb te vinden ben en de enige afschrijvingen op mijn bankrekening ten goede komen aan ‘Starbucks’, ‘Sodexo’ of ‘Top Croque’. Oke, en een enkele keer aan Franske. Kortom, de universiteit is de laatste tijd mijn thuis. 

Dagen doorbrengen in de bieb, iedere student kent het. Door al het studeren heb je vaak ook behoefte aan afleiding. Helaas zit je vast in de bieb en dus is de perfecte manier van afleiding het internet. En van alle geweldige websites die voor afleiding kunnen zorgen is de meest populaire natuurlijk; Facebook. Hartstikke vervelend als je op de klok ziet dat je al 2 uur in de bieb bent en nog steeds niks zinnigs gedaan hebt. Tenzij je het lezen van tientallen onzinnige statusupdates, het kijken van Dumpert fimpjes of vakantiefoto’s van je vrienden als zinnig beschouwt.

Facebook Check Me

Omdat ook ik heel erg met dit probleem zit en ik graag mijn bieb dagen wat zou inkorten door efficienter te werken, heb ik iets besloten: ik stop met Facebook. Je denkt nu vast: o mijn god, dit meent ze niet, hoe? wat? huh? maar? Ja, ik stop met Facebook…tijdelijk. Ik heb mijn wachtwoord aan mijn zus gegeven en haar gevraagd het te veranderen. Dit heeft ze heel netjes gedaan (ik hoop niet dat ik inmiddels gefraped ben). Ik hoopte stiekem dat ik op mijn smartphone nog wel toegang zou hebben maar mijn zusje stuurde mij direct een berichtje dat ze voor de zekerheid ook maar even op ‘alle apparaten afmelden’ geklikt had. Gelukkig is dit niet mijn eerste Facebook vrije periode. Een aantal jaar geleden heb ik samen met Jeroen van den Broek een week lang zonder moderne hulpmiddelen geleeft! Een verslag vind je hier.

Hier zit ik dan, in de bieb, 22.30 en klaar om naar huis te gaan. Nog steeds laat maar wow, wat heb ik een productieve dag gehad! Tot nu toe werkt het echt, natuurlijk zijn er genoeg andere websites om te bezoeken terwijl je aan het SOG’en bent, toch zijn die minder interessant en minder verslavend. En ook al typ ik nog vaak www.faceb… voordat ik er erg in heb, ik vind het heerlijk.

Gouden tip

Dus hierbij mijn gouden tip: heb je een deadline of tentamen? Zorg dat je even niet op Facebook kunt. Mocht je veel zelfdicipline hebben, spreek het dan met jezelf af. Een andere mogelijkheden is het laten veranderen van je wachtwoord of het blokkeren van www.facebook.nl.

Wat vind jij? Is dit waanzin of een goede studietip? Laat weten wat je er van vindt door te reageren in de comments. 

The following two tabs change content below.

Marly

Laatste berichten van Marly (toon alles)

3 gedachten over “De gouden tip om effectiever te werken of studeren

  1. Leuke uitdaging Marly! Ik ben benieuwd, hoe lang is tijdelijk en wanneer krijg je je wachtwoord weer terug? En dan zou het leuk zijn als je je ervaringen nog een keer met ons deelt!

  2. Hey Nicol! Ik ga zaterdag weer inloggen denk ik, al moet ik zeggen dat het me best goed bevalt! Dus wie weet wacht ik nog wat langer. Ik kreeg wel al een email van Facebook dat ik een aantal belangrijke updates gemist heb 😛 Dat maakt het wel lastig hoor 😉

  3. Bedankt voor de tip, Marly. Misschien moet ik hem ook maar eens gebruiken, aangezien we toch een beetje in hetzelfde schuitje zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.