BlogMarkethings.net inspireertOverig

De Grolsch Beugelfles: een unieke beleving voor elke man

De Grolsch Beugelfles, wie kent hem niet? Het is een van de sterkste merken op de Nederlandse pilsener markt. Afgelopen maandag vierden de Tukkers het 400 jaar bestaan van Grolsch. Maar wat maakt het merk nou zo bijzonder dat het al die jaren heeft overleefd? Als we het aan de brouwmeesters zelf vragen zal het antwoord zijn: ‘traditie’. Dat blijkt uit het reclamespotje dat is opgenomen ter gelegen van deze bijzondere verjaardag.

Maar laten we eens kijken naar het bekendste product van deze brouwer, de Beugelfles. In de bioscoop kun je ze niet missen, zij veroorzaken het ploppende geluid dat gedurende de film regelmatig in de zaal te horen is.  Maar wat maakt deze fles nou zo bijzonder?

Één van de redenen heb ik je zojuist gegeven, de ‘plop’ maakt de Grolsch Beugel een beleving. Daarnaast zal geen man ontkennen dat de Beugelfles de mannelijkste verpakking van een pilsener is die in de supermarkt te verkrijgen is. Welke man droomt er niet van een heerlijke Grolsch Beugel op een warme zomerdag? Bovendien is de Beugel ook nog eens praktisch, want hij is makkelijk te hersluiten. En last but not least: de Beugel is herkenbaar en uniek. Vijf ijzersterke merkeigenschappen die door Grolsch perfect worden ingevuld. Ik verwacht dat dit de komende 400 jaar niet snel gaat veranderen. Want daar waar veel merken sterk zijn door innovatie, is Grolsch sterk door traditie. Grolsch bewijst dat het niet erg is om dingen uit het verleden te behouden, daar waar alle concurrenten overstappen op een nieuwe techniek. Grolsch gelooft in haar eigen kracht.

Tot slot wil ik nog de bijzondere felicitatie van Heineken aan Grolsch met jullie delen, gewoon omdat het een sterk staaltje social media marketing is van beide merken. Proost!

11008573_383961931799747_8147562339769553785_n

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.