BlogCarrière OriëntatieCommunicatieOverig

De kleren maken de man. Of toch de das?

De kleren maken de man, oftewel iemands kleding bepaalt het aanzien dat hij krijgt. Een das is, naar mijn mening, een belangrijk element om het aanzien te maken of te kraken. Simpelweg omdat de das wordt gezien als een status item en het is mannelijk. Helaas, is de das moeilijk terug te vinden in het Nederlandse modebeeld. Tijdens een studiereis naar Moskou waren de ondernemers Pim van Oeffelen en Rick van Ravensberg verrast door het grote aanbod dassen in een mannenmode zaak. De jonge ondernemers misten dit in Nederland en zijn zelf een online dassenwinkel gestart ‘Das mijn Das’. In een interview heb ik Pim gevraagd hoe zij de das willen laten terugkeren in het modebeeld.

Maak de das hip

Natuurlijk zijn er dassen te vinden in Nederland, maar het aanbod is beperkt. Met de das van Das mijn Das willen de heren de spotlights op de das zetten, daarom werkt Das mijn Das onder het principe van de 3E’s: eerlijk, exclusief en elegant. Informatie over de 3E’s kunnen worden teruggevonden officiële kanalen van de winkel. Het aller belangrijkst is natuurlijk wel dat deze elementen ook zichtbaar zijn op het product zelf. Met eerlijk wordt bedoeld dat de dassen op Europese bodem worden gemaakt, waar duidelijke regelgeving bestaat over de werktijden en werkomstandigheden van de werknemers. Exclusiviteit staat voor de gelimiteerde productie van de ontwerpen. Er is ook een maatwerk optie waarbij de klant wordt geholpen een eigen das te ontwerpen, om deze vervolgens te produceren. Elegantie wordt bereikt door het gebruik van de beste materialen, hoge kwaliteit zijde zorgt voor een natuurlijke glans.

Das mijn Das doet aan offline en online marketing. Bij de offline marketing gaan de heren naar de klanten toe voor persoonlijk contact en om te netwerken. De online marketing is veelal gericht op social media. Zo publiceren zij  maandelijks een instructie video “De Dasknoop van de Maand?” om ons te leren dat er meerdere manieren zijn om de das te knopen (er zijn meer dan honderd manieren om een das te knopen, bizar!). Verder wordt er gebruik gemaakt van direct mailing, activiteiten online opzetten om interactie te creëren, de SEO verbeteren en werken zij samen met andere kanalen, zoals met beautyadvies.com. Het effect van de marketing is terug te vinden in de bezoekersaantallen op social media, de website en het aantal verkopen.

Het doel van de heren is om in de netwerken van de young professionals te komen en daardoor de das weer terug te brengen in het modebeeld. Voor de nabije toekomst is het doel een uitbreiding van de collectie met andere modeaccessoires en op langer termijn een fysieke winkel te openen (misschien ooit wel in de P.C. Hooftstraat). Voor nu hebben de heren hun handen vol met hun nieuwe collectie die net uit is.

IMG_7713

The following two tabs change content below.

Whinney Chow

Laatste berichten van Whinney Chow (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.