BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

De kracht van gebakken lucht

Marketeers verkopen gebakken lucht. Ze liegen, ze bedriegen, ze laten je van dingen houden waar je niet van houdt, ze laten je spullen kopen die je niet wilt en ze zorgen er voor dat je denkt dat je Coca-Cola lekkerder is dan dat het eigenlijk is.

Is dit wel zo? Natuurlijk vertellen marketeers verhalen, hemelen ze producten op, maar is dit erg? Vind je Coca-Cola echt lekkerder dan het eigenlijk is, of is het door de reclame ook echt lekkerder geworden?

Lang leve het placebo-effect!

Niet alleen in marketing wordt dit gebruikt, ook in een ander vakgebied wordt driftig gebruik gemaakt van de kracht van verhalen, ophemeling en zelfs leugens. Een vakgebied waar je wellicht niet verwacht dat er tegen je gelogen wordt, de gezondheidszorg.

Onderstaand filmpje toont de kracht van een middel dat bij uitstek gebakken lucht is, de kracht van het placebo.

Als mensen kunnen genezen door een placebo te gebruiken, kan Coca-Cola dan niet echt lekkerder smaken dankzij de marketing? En als dat zo is, is marketeer dan niet het mooiste beroep op aarde? Als je als marketeer cola lekkerder kan laten smaken, mensen kan genezen met placebo’s dan kan je dus de hele wereld mooier maken en daarmee de mensheid gelukkiger.

Marketeer is de mooiste baan ter wereld!

Door: Dirk Minnebo
Via: InforMAAtie.nl

The following two tabs change content below.

InforMAAtie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.