BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

De leukste Sinterklaas inhakers

Het semester is vol op dreef. Deadlines komen in zicht, presentaties moeten worden voorbereid, de dagen worden korter en er staat een gure wind. Tijd voor een SOG moment om even te ontsnappen aan de studiestress en te genieten van ons rare kinderfeest: de leukste Sinterklaas inhakers op een rij!

Inhakers zijn advertenties (of reclames) die inspelen op nieuws en actualiteiten. Door aan te sluiten (of eigenlijk in te haken) bij nieuwsberichten en trends hopen zij een graantje mee te pikken wat betreft exposure aan consumenten. Door de hoge nieuwswaarde en het toevoegen van humoristische elementen is het doel een virale werking te bewerkstelligen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Vooral feestdagen lenen zich voor het maken van een inhaker. Zo waren er het afgelopen jaar veel advertenties die zich richten op Halloween en ook de eerste Sinterklaas inhakers zijn alweer gespot. Verder zorgde de troonswisseling voor een stormvloed aan inhakers.

Weet je zelf nog een leuke Sinterklaas inhaker? Deel hem in de comments en hij wordt toegevoegd aan deze post!

ooo, kom er eens kijken

Afbeelding 1 van 14

Over het humoristische karakter van de inhakers kan getwist worden. Er zijn ook mensen die het maar niets vinden dat commerciële partijen zich de feestdagen zo toe-eigenen en de grote hoeveelheid inhakers beu zijn. De pietza van Domino’s is inderdaad nogal afgezaagd, maar zolang er ook veel grappige inhakers langskomen vind ik het zelf allemaal wel prima. De inhaker van bolletje is geestig gevonden. Bolletje speelde al eerder in op Sinterklaas met de bolletje-paraplu: een paraplu die binnenstebuiten geklapt kan worden om zoveel mogelijk pepernoten te vangen.

De inhaker van Seat is vooral gericht op de hindernissen die de Sint ondervind van transport door middel van zij trouwe vierhoever. Nadat de Sint meerdere keren in het stof heeft moeten bijten besluit hij toch maar een Seat aan te schaffen. Die is ook verkrijgbaar in het wit, en de cadeautjes passen mooi achterin. Piet kan ook meerijden. Meer lezen over deze inhaker? Hier is de link!

Meer over inhakers? Kijk ook eens hier!

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “De leukste Sinterklaas inhakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.