BlogCommunicatie

De magische strategie van Disney

The Walt Disney Company is een bedrijf dat over de gehele wereld bekend is. Dit komt onder andere door de slimme marketing technieken die Disney toepast. Zij zorgen ervoor dat je je persoonlijk verbonden voelt met het merk door karakters te ontwikkelen die je gehele leven bij blijven. Want wie kent nou niet het muisje met de grote zwarte oren, piepstem en het rode broekje, Mickey Mouse is een van de bekendste figuren ter wereld. Daarnaast is Disney bekend geworden omdat het een belevenis laat ontstaan die je onttrekt aan de ‘’echte’’ wereld. Dit wordt toegepast door het fantasie thema, tevens is dat te zien aan hun motto’s zoals ‘’where dreams come true’’ en ‘’the happiest place on earth’’.

Deze marketingtechnieken zijn goed toegepast in de themaparken van Disney, maar hoe komt dit ter uiting in hun films. Hoe creëert Disney dan de binding met de kijker?
417564_477862025575211_1616317020_n_large

Muziek

Wat al duidelijk naar voren komt is dat een muziek een hele grote rol speelt in deze binding. Frozen, een van de laatst uitgebrachte films van Disney was een ware hit met de track ‘’Let it Go’’. Dit lied bracht zoveel emoties met zich mee, wat de binding met de film significant vergrootte. Maar ook oudere films van Disney zoals de leeuwenkoning kunnen we nog steeds allemaal mee zingen. Bijna iedereen kent het lied ‘’Hakuna matata’’ wel. Een persoonlijke binding creëren blijft het belangrijkste doel van Disney, wat hun films duidelijk naar voren brengt.

Nostalgie en modernisering

Daarnaast speelt Disney goed in op herinneringen en zorgen zij ervoor dat hun karakters oneindig zullen bestaan in de gedachtes en herinneringen van de consumenten. Disney transformeert namelijk hun oude tekenfilms naar geanimeerde films, maar dan in een nieuw jasje. Dit hebben ze bijvoorbeeld al gedaan bij Alice in Wonderland en de Wizard of Oz. Disney maakt dus gebruik van modernisatie tegelijkertijd met nostalgie. Dit is een van Disney ’s sterke punten. Het bedrijf blijft met de tijd mee gaan waardoor hun concept niet verouderd en alleen maar sterker wordt. Verder blijft Disney dicht bij hun eigen concept door nog steeds gebruik te maken van de sterke emoties en nostalgie. Veel bedrijven gaan hiermee de mist in. Vaak blijven bedrijven bij hun oude concept en doen niet aan innovaties. Ook komt het voor dat ze juist wel hun concept veranderen, maar dan in grote mate waardoor het bedrijf een hele andere betekenis krijgt wat negatief kan uitpakken. Deze bedrijven kunnen dus nog veel leren van Disney.

Storytelling

Daarnaast maakt Disney gebruik van storytelling. Het verhaal bevat altijd een hoofdpersoon met een verhaallijn waarin een ontwikkeling als gevolg van een worsteling, dilemma of conflict plaats vind. Daarnaast bevindt zich er een tegenstander, de ‘’bad guy’’ in het verhaal wat zorgt voor diverse prikkelingen, bijvoorbeeld scar in de leeuwenkoning. De verhalen zijn authentiek , persoonlijk en vervuld met emotie. Elk verhaal van Disney leert ons ook een wijze les, een paar voorbeelden staan hieronder.

cartoon-quotes_large

Doordat Disney gebruik maakt van storytelling, muziek en nostalgie creëren zij een beleving waarbij het ‘’echte’’ leven even vervaagd naar de achtergrond en het daadwerkelijk mogelijk lijkt om je dromen uit te laten komen. Dit is vooral waar voor haar themaparken. Alhoewel, bij het kijken van een Disney film wordt je zo opgeslokt door het verhaal dat je voor dat moment verdwijnt in het magische wereldje van Disney. Kortom, Disney is beleving.

Benieuwd naar Disney ‘s nieuwe film, bekijk dan de onderstaande trailer.
https://www.youtube.com/watch?v=yh1lQESR9sU

 

The following two tabs change content below.

Amanda

Laatste berichten van Amanda (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.