BlogMarkethings.net informeert

De Marketing Dagen 2011: review

Een beursplein vol met marketingbedrijven, theaters waarin inspirerende lezingen en workshops werden gegeven, het media kennis café en zelfs een ware thuiswinkelstraat. De Marketing Dagen op 19 en 20 april in de Utrechtse Jaarbeurs hadden het allemaal…

         


Lokaas

Ondanks het heerlijke lente(zomer?)weertje, liepen wij Ned-
erlandse marketeers massaal ‘warm’ voor de openingsdag van ’s lands grootste marketingbeurs. En had je het buiten nog niet heet genoeg, dan kreeg je het dat binnen wel. Na de controlepoortjes gepasseerd te zijn, kwam de mannelijke bezoeker – zoals ikzelf – naast een marketingparadijs ook in een absoluut vrouwenwalhalla terecht. De beeldschone schepsels waren natuurlijk ooit bedoeld om bezoekers naar de stand te trekken, maar sinds zo’n beetje elk bedrijf deze strategie toegepast, is dat effect volledig uitgewerkt. Ik kan me overigens niet voorstellen dat veel mensen (lees: mannen) daar een probleem van maken en het is ook wel zo eerlijk, want nu ga je tenminste alle exposanten af en wordt de aandacht eerlijk verdeeld.

Case

Dat hebben mijn NIMA Students collega’s en ik dan ook maar gedaan. Samen met een handjevol leden – schijnbaar konden sommigen de verleiding van de zon niet weerstaan – zijn we met een case van online marketingbureau en hoofdsponsor Web Power het avontuur aangegaan. Vanaf dat moment splitsten we op in duo’s en zijn we het beursplein opgegaan, hebben we lezingen en workshops bijgewoond en zijn er de nodige brainstormsessies gehouden. Daarnaast had elk duo recht op een 10 minuten durend consult met een van de Web Power managers. De door deze reeks aan activiteiten verkregen inzichten moeten leiden tot een creatief marketingconcept. De duo’s zullen die volgende week bij bezoek aan het Web Power-kantoor in Barneveld aan de directie presenteren.

Exposanten

Op de #dmd2011, zoals er op Twitter over gesproken wordt, stonden op het eerste gezicht niet de bekendste bedrijven. Een Philips, Shell of Unilever zul je er niet aantreffen. Maar laat je hierdoor alsjeblieft niet ontmoedigen! Het zijn namelijk allemaal dienstverleners van de grootste en bekendste multinationals. Ze kunnen je interessante dingen vertellen over wat zij achter de schermen voor die grote jongens betekenen. Zo spraken we bijvoorbeeld met Minifotostudio; een bedrijf met een fascinerend product. We kennen allemaal wel die mooie neutrale productfoto’s, die je soms ook nog 360 graden rond kunt draaien… weet je wat, check zelf de site maar even en ga naar ‘Voorbeelden’ bovenaan in het navigatiemenu; die dingen. Bekende namen als Heineken, Nutricia, L’Oreal, Foot Locker en Piet Zoomers haalden deze prachtige techniek al zelf in huis.

Borrelen

Na de hele middag door hal 7 te hebben gestruind was het tijd voor een, hoe kan het ook anders, afsluitende borrel. En als je dan de keuze hebt: óf naar het betaalde terras, óf vriendjes maken bij een stand waar je gratis in de olie kan… Juist. Daarvoor gaat nog wel een bedankje uit naar MTTM!

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “De Marketing Dagen 2011: review

  1. Bedankt voor de mooie foto Dion, haha! Tot de presentatie volgende week, die prijs is voor Ruben en mij!

  2. Als je nou gezegd had dat er allemaal vrouwelijk schoon rondliep was ik natuurlijk wel meegegaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.