BlogConsumentengedragMarkethings.net inspireert

De marketing van goede voornemens

Het nieuwe jaar is alweer twee dagen oud en dat betekent voor veel mensen de start van hun goede voornemens. Sommige mensen willen meer gaan sporten, anderen willen stoppen met roken. Bedrijven spelen hier tijdens en na de kerstdagen handig op in met verschillende advertenties. Zo komen er vooral op social media veel advertenties voorbij die betrekking hebben op de goede voornemens van de bezoeker. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Basic-Fit

Elk jaar zijn de sportscholen in januari weer overvol. Een hele hoop mensen wil het nieuwe jaar goed beginnen door zich in te schrijven bij een sportschool. Basic-Fit heeft hier slim op ingespeeld door de goede voornemens in haar advertentie te verwerken. Ook geven ze vaak een aantal weken sporten en een sporttas gratis bij de aanschaf van een jaarabonnement. Hierdoor proberen ze mensen die misschien twijfelen toch over te halen om lid te worden. Helaas voor een groot aantal mensen zal januari de enige maand zijn wanneer ze in de sportschool zullen zijn.

Unox

Elk jaar organiseert Unox op 1 januari de traditionele nieuwjaar duiken verspreid over heel Nederland. Elke deelnemer krijgt een oranje Unox muts alvorens zij met z’n allen tegelijk de zee in rennen. De grootste nieuwjaarsduik vindt plaats in Scheveningen en telt zo’n 10.000 deelnemers. De meeste van deze deelnemers duikt in het ijskoude water om het jaar goed en fris te beginnen. Dit is ook precies waar Unox op inspeelt bij het maken van de advertentie.

Kustmarathon Zeeland

De kustmarathon Zeeland staat bekend als de mooiste en zwaarste marathon van Nederland. Hoewel de marathon pas wordt gehouden op 4, 5 & 6 oktober, gaan de inschrijvingen open op 1 januari om 00:00. Dit is uiteraard niet zonder reden. Want wat is er nou mooier om je op de eerste dag van het nieuwe jaar in te schrijven voor een marathon die je grotendeels over het strand loopt? De 5000 plaatsen die beschikbaar zijn voor de wandelmarathon zijn dan ook elk jaar binnen enkele uren uitverkocht. Goede timing?

IkStopNu.nl

Voor rokers die willen stoppen is 1 januari toch altijd een speciale dag. Velen van hen grijpen het nieuwe jaar als een kans om nu toch echt te stoppen met roken. Ikstopnu.nl speelt hier handig op in om via een betaalde advertentie in Google, bovenaan de lijst met zoekresultaten te komen. “De tekst 1 Jan. 2019 stoppen met roken?” zal veel rokers die willen stoppen aantrekken om op de link te klikken.

Sanquin

Ook Sanquin speelt met haar advertentie slim in op de goede voornemens van mensen. Via Instagram adverteren zij in de regio om meer mensen bloed te laten doneren. Met de slogan “Goede voornemens? Zo een halve kilo kwijt” proberen ze op een ludieke manier om mensen zich te laten registreren. Absoluut een passende advertentie!

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Voor veel van deze bedrijven en evenementen blijft het begin van het nieuwe jaar toch een belangrijke periode. Veel nieuwe leden en deelnemers worden in deze tijd van het jaar bijgeschreven. Nu maar hopen dat iedereen zich aan zijn goede voornemens zal houden!

The following two tabs change content below.
blank

Tim van Eijkeren

Tim is blogger bij Markethings.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.