BlogCommunicatieConsumentengedragMarkethings.net inspireert

De Pepernoten Plu van pepernotenfabrikant Bolletje

Het merk Bolletje heeft in samenwerking met reclamebureau ETCETERA een speciale Pepernoten Plu ontwikkeld. Tijdens de intocht in Amsterdam werden deze speciale paraplu’s, waarmee pepernoten opgevangen kunnen worden, gratis uitgedeeld. Naar mijn idee een sterke actie om jouw merk onder de aandacht te brengen tijdens de hype die rondom het Sinterklaasfeest bestaat. Zeker omdat Bolletje natuurlijk de producent is van de kruidnoten. Wat vind jij van deze actie?

Pepernoten Plu in beeld

De Pepernoten Plu van Bolletje geeft kinderen de mogelijkheid om het strooigoed van Zwarte Piet op een goede manier op te vangen. De vorm van de paraplu is exact andersom dan een reguliere paraplu, waardoor je een groot oppervlak krijgt waarmee het snoepgoed opgevangen kan worden.

Wouter Voges, de bedenker van deze paraplu, gaf op het blog Verse Reclame het volgende aan over de Pepernoten Plu: “Iedereen die de schetsen van de Pepernoten Plu zag, moest lachen. Maar toen moesten we natuurlijk nog kijken of de plu ook daadwerkelijk gemaakt kon worden. We hebben een dummy laten maken en Bolletje was meteen verkocht.”

Naast het uitdelen van de paraplu’s heeft men ook een website gelanceerd, waarop je een kleurplaat kunt downloaden. Vervolgens is het de bedoeling dat je de kleurplaat ingekleurd opstuurt, waarna de 100 mooiste kleurplaten beloond worden met een Bolletje Pepernoten Plu. Het opvangen van de pepernoten kan vervolgens beginnen!

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij van dit concept? Denk je dat het werkt om mensen uiteindelijk meer pepernoten (van Bolletje) te laten kopen? Verwacht je dat de website met het invullen van kleurplaten om een Pepernoten Plu te winnen werkt? Laat het weten bij de reacties, of deel het blog middels de social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “De Pepernoten Plu van pepernotenfabrikant Bolletje

 1. Zeer sterke actie. Echt leuk gevonden naar mijn mening. Of mensen direct meer pepernoten van bolletje gaan kopen vraag ik mij af. Maar ik vraag mij ook af of mensen direct meer coca cola gaan kopen als ze een reclame van coca cola op tv hebben gezien. Op de lange termijn denk ik dat bolletje goed aan zijn merkwaarde werkt met dit soort acties.

 2. Superleuk die pepernotenplu, jammer dat zoiets alleen in grote steden uitgedeeld wordt. Wij wonen in Noord-LImburg en hebben zoiets leuks niet ontvangen . Ik heb al gezocht waar ze te koop zijn , maar heb het helaas niet kunnen vinden. Vriendelijke groet Yvonne Thomassen

 3. Onze kleinzoon van 6 heeft een eetstoornis .
  Durft niets te proeven . Ook geen snoep .
  Dat betekent dat hij ook met veel sociale gebeurtenissen niet mee kan doen .
  Hij eet maar een paar dingen en sinds vorig jaar is hij dol op de bolletje uitdeel zakjes kruidnootjes van bolletje .
  Helaas zijn deze momenteel nergens meer verkrijgbaar .
  Hij woont in Amstelveen . Waar is nog een adres waar zijn ouders deze kunnen kopen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.