Blog

Slag om de voetbalplaatjes gewonnen door PLUS

Afgelopen week werd bekend dat het supermarktconcern PLUS de strijd om de voetbalplaatjes heeft gewonnen: De aankomende drie jaar heeft het supermarktconcern het alleenrecht wat betreft het verstrekken van de voetbalplaatjes aan de consument. Dit betekent dat de plaatjes met voetballers uit de Eredivisie na een periode van drie jaar bij de Albert Heijn terug zijn bij de supermarkt die zes jaar geleden begon met de spaaractie met betrekking tot voetbalplaatjes. Is het krijgen van voetbalplaatjes voor jou een reden om bij een bepaalde supermarkt boodschappen te gaan doen? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de onderstaande buttons.


Spaaracties Nederlandse supermarkten

De Flippo'sTegenwoordig werkt vrijwel iedere Nederlandse supermarkt met acties waarbij consumenten bij besteding van een bepaald bedrag iets cadeau krijgen. Deze traditie begon halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw met de welbekende flippo’s van Smiths. Sinds die tijd hebben onder andere de Wuppies (Albert Heijn), Welpies (Albert Heijn), Superdieren (C1000) en Webbies (Super de Boer) het levenslicht gezien. Dat vrijwel iedere supermarkt iets doet met spaaracties geeft aan deze acties voor de supermarkten iets opleveren.

Resultaat weggeven voetbalplaatjes

Bij de gedachte aan voetbalplaatjes denk ik persoonlijk aan schreeuwende kinderen die bedelend voor de Albert Heijn staan om jouw zojuist bij de kassa verkregen voetbalplaatjes te bemachtigen. Ook denk ik aan de tot vervelens toe aangekondigde ruilmiddagen waarbij iedere verzamelaar zijn of haar collectie compleet kon maken. Het succes dat spreekt uit de twee voorbeelden is te ondersteunen door middel van cijfers. Zo trok Albert Heijn afgelopen jaar volgens RTL wekelijks gemiddeld 68.000 extra klanten als gevolg van de actie met voetbalplaatjes. In het algemeen zijn weggevertjes volgens Distrifood goed voor een toename in omzet tussen de 20 en 40 procent.

PLUS is blij met de voetbalplaatjes

Dat de supermarkt PLUS blij is met de overeenkomst met de Eredivisie is dan ook niet gek. Het geeft ze namelijk de mogelijkheid om hun omzet op de Nederlandse markt te verhogen. Het onderstaande filmpje geeft een impressie van de euforie bij de PLUS als gevolg van het binnenhalen van de voetbalplaatjes. Let hierbij vooral op de muziek waarin de strijd en de uiteindelijke overwinning van de PLUS overduidelijk naar voren komen. Overigens is het wel belangrijk om op te merken dat Albert Heijn uit eigen beweging heeft afgezien van deelname aan de onderhandelingen om de voetbalplaatjes. Is het effect (bij Albert Heijn) wellicht uitgewerkt?

http://www.youtube.com/watch?v=2OTtDmyvXQc

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Slag om de voetbalplaatjes gewonnen door PLUS

  1. laat de actie vaan alberthein gaan daar kom ik het meest en die is in de buurt plus héellll ver weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.