BlogMarkethings.net inspireertOverig

De toekomst van het shoppen

image-2016-12-29

Door de technologische ontwikkelingen van het afgelopen decennia is het winkelgedrag van de Nederlandse consument veranderd. Tegenwoordig gaat men minder vaak naar de stad om een nieuwe outfit te scoren, maar koopt zijn/haar kleding online. Het grootste probleem dat zich online afspeelt is dat mensen hun kleding niet kunnen passen voordat ze iets bestellen. Daardoor worden in de fysieke winkels outfits gespot en gepast om ze vervolgens online voor de goedkoopste prijs te kopen. Toch zijn de fysieke winkels nog niet weg te denken in ons leven. Winkelketens proberen dan ook in te spelen op deze ontwikkeling en komen steeds met nieuwe ideeën om de consument tot aankoop aan te zetten.

Online shoppen

Wil jij graag shoppen, maar heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan kun je altijd online naar de webshop gaan. Maar als je toch meer de ‘shopper experience’ wilt hebben, dan kun je bij een aantal webwinkels zelfs al met een VR-bril jouw favoriete producten uitzoeken en kopen.

Het probleem dat kleding online niet gepast kan worden, heeft het bedrijf Metail  opgelost. Metail zorgt ervoor dat consumenten een zogenaamde ‘Avatar’ van zichzelf kunnen ontwikkelen waardoor je een soort 3D visualisatie krijgt en je kledingstukken op jou avatar kunt passen. Je hoeft enkel je maten in te voeren en deze tool doet de rest.

Window shopping

Zoals Jorrit in zijn blog over de ‘supermarkt van de toekomst’ al vertelde, zal het shoppen steeds interactiever worden en sommige visionaires zien zelfs een toekomst waarbij je met een VR-bril producten scant waarna deze bij je thuis bezorgd worden. Dit is ook het geval bij de interactieve etalages van de toekomstige fashion stores waarbij je producten uit de winkel of etalage meteen kan selecteren en bestellen.

window

Social shoppen

Ook de sociale media beïnvloeden het shopgedrag steeds meer. Facebook heeft een grote invloed op de producten die wij kiezen, maar ook platformen als Pinterest, Instagram en Twitter spelen hierbij een grote rol. Social shopping houdt in dat de consument direct een aankoop doet via het platform. Dit wordt nog niet veel gedaan, maar dit aantal groeit wel. Hierbij is het van belang dat de webshops gepersonaliseerde aanbevelingen doen aan haar klanten. Social media zoals Facebook en Instagram zijn door middel van haar algoritmes goed in staat om de behoeften en voorkeuren van haar doelgroep te achterhalen en hier op in te spelen door elke klant een gepersonaliseerd aankoopvoorstel te doen.

Fysieke winkels

Ondanks deze ontwikkelingen blijven de fysieke winkels bestaan en deze spelen ook graag in op de nieuwe trends om het vinden van een geschikte outfit makkelijker te maken. Touchscreen spiegels zijn in New York al lang niet meer revolutionair. Deze spiegel analyseert jouw gekozen outfit en geeft je op basis daarvan advies voor bijvoorbeeld een andere maat. De winkelmedewerker staat in de tussentijd alweer klaar met het juiste artikel. In Amsterdam zijn er al lingeriezaken die deze methode hanteren voor het vinden van de juiste BH-maat.

Het aantal mogelijkheden om een geschikte outfit te vinden en je aankopen te doen blijven toenemen, maar op dit moment zijn de fysieke winkels nog niet weg te denken in onze wereld. Ik denk ook niet dat dit snel zal veranderen. Een dagje shoppen is voor veel mensen een uitje dat een online webshop nooit zal kunnen vervangen.

 

The following two tabs change content below.

Iris van Riswick

Laatste berichten van Iris van Riswick (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.