BlogE-commerceMarkethings.net informeert

De veelbelovende toekomst van speelbare advertenties

Bijna iedereen kent ze wel: Speelbare advertenties, ook wel playable ads genoemd. Ze duiken tegenwoordig steeds vaker op als advertentie op Social Media of internetpagina’s. De populariteit van dit soort advertenties is de laatste jaren flink gestegen.

Wat zijn speelbare advertenties?

De speelbare advertenties zijn een demoversie van een bestaand spel. De ad geeft de internetgebruiker de mogelijkheid om kennis te maken met het spel zonder dat deze hiervoor een app hoeft te installeren. De demoversie van het bestaande spel duurt maximaal drie minuten en de gebruiker kan ten alle tijden stoppen met het spelen van het spel.

Uit onderzoek van AdColony is gebleken dat internetgebruikers eerder geneigd zijn om op een ad te klikken als deze interactief is. Ook zijn adverteerders het meest enthousiast over dit advertentietype.

Facebook

Nu ook Facebook recentelijk de playable ads heeft geïntroduceerd, is de verwachting dat de populariteit hiervan alleen maar toe zal nemen. Bekende app’s zoals Angry Birds, Idle Miner Tycoon en Narcos: Cartel wars hebben al speelbare advertenties op Facebook.

Hoewel Facebook pas recent de speelbare advertenties heeft gelanceerd, maken online casino’s al langer gebruik van deze manier van adverteren. Met interactieve banners op websites proberen zij de internetgebruikers te verleiden tot het spelen van de spellen.

 

Klik hier om de advertenties zelf te spelen.

Toekomst

Het succes van de speelbare advertenties blijkt in korte tijd al bewezen. Deze ontwikkelingen hebben zich in korte tijd afgespeeld. Gaat interactief adverteren met speelbare advertenties daarom een groot deel uitmaken van het adverteren in de toekomst?

The following two tabs change content below.
blank

Tim van Eijkeren

Tim is blogger bij Markethings.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.