BlogOverig

Doritos? Ijzersterke reclame van SumOfUs

Doritos, wie kent ze niet? Genieten van lekkere chips met een zelfgemaakt guacamole dipje, hangend op de bank of chillend met je vrienden. Afgelopen weekend ging een reclame, genaamd ‘a cheesy love story’, van Doritos viral via youtube en facebook. Wat de reclame zo ijzersterk maakt? Het verassende einde dat je van het gezellige deuntje rechtstreeks naar de realiteit sleurt, waaruit blijkt dat het helemaal geen reclame vóór Doritos is. Kijk ‘m eerst zelf even als je dat nog niet gedaan hebt!

 

Corporate Social Responsibility

Oftewel, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze term is menig student al regelmatig tegengekomen in een studieboek. MVO is een vorm van ondernemen waarbij gelet wordt op de verantwoordelijkheid die men heeft ten op zichten van mensen en het milieu. Duurzaam handelen is hierbij een belangrijke factor. SumOfUs is een organisatie die grote corporale bedrijven aan het licht brengt die volgens SumOfUs gebreken hebben in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de toenemende schaarste in grondstoffen en de harder wordende schreeuw om actie als het om het milieu gaat, vind ik dit een heel erg goed initiatief dat op verschillende manieren onder de aandacht mag worden gebracht!

A Cheesy Love Story

De reclame op zich is al erg leuk. De titel zegt het al; het is een afgezaagd liefdesverhaal van twee mensen die in dit geval bij elkaar worden gebracht door Doritos chips. Met het vrolijke deuntje op de achtergrond beleef je het liefdesverhaal met alle standaard momenten van dien (eerste date, samenwonen, huwelijk). Als kers op de taart gaat het koppel uiteindelijk op huwelijksreis naar ‘where it all began for Doritos”, maar beleeft daar de grootste anti-climax die ze voor mogelijk hadden gehouden; geen doritos, geen strand, geen mooie bomen.

Het doel van de reclame is het overbrengen van de boodschap dat Doritos, en het overkoepelende bedrijf PepsiCo, een productieproces heeft waarbij veel regenwoud en daarmee ook diersoorten verloren gaat. Absoluut geen reclame in het voordeel van Doritos dus, maar puur om de consument bewust te maken van het onverantwoordelijke gedrag van het bedrijf. SumOfUs spoort de consument hiermee aan om beter na te denken bij het kopen van Doritos, maar ook in actie te komen tegen bedrijven die niet maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Wat vind jij? Sterke reclame van SumOfUS? Of denk je dat het uiteindelijk vooral veel extra publiciteit op gaat leveren voor Doritos. Tenslotte zeggen ze niet voor niets; There’s no such thing as bad publicity…

The following two tabs change content below.

Paola Geurts

Laatste berichten van Paola Geurts (toon alles)

Een gedachte over “Doritos? Ijzersterke reclame van SumOfUs

  1. Zeker een sterke reclame van SumOfUs! De boodschap die ze over brengen, om grote bedrijven verantwoordelijk om te laten gaan, komt zeker aan, aangezien iedereen geboeid zal zijn tot het einde van het filmpje. Maar, volgende keer dat ik in de winkel staan bij het chipsvak zou het goed kunnen dat ik juist wél voor Doritos ga in plaats van ‘gewone’ chips, aangezien ik door dit filmpje juist mee krijg dat er meerdere manieren zijn dan simpelweg op de bank uit de zak te eten. De boodschap van SumOfUs komt dus wel aan, maar het is de vraag of er wat mee wordt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.