BlogMarkethings.net informeertOverig

Douwe Egberts en Mondelez samen = Jacobs Douwe Egberts

Douwe Egberts en Mondelez willen samen het grootste koffiebedrijf ter wereld worden. In deze blog alle informatie over het samengaan van D.E met Mondelez en de meest recente ontwikkelingen.

Samengaan D.E MasterBlenders 1753 en Mondelez

D.E MasterBlenders (Douwe Egberts) en de Amerikaanse koffiegigant Mondelez gaan hun koffieactiviteiten samenvoegen. Hierdoor gaat in de toekomst het grootste koffiebedrijf ter wereld ontstaan.

Door het samengaan zullen verschillende koffiemerken onder 1 dak terecht komen; de Amerikanen hebben het bekende Jacobs en Carte Noire, en D.E heeft de merken Douwe Egberts, Senseo, L’Or, Piazza D’Oro en Laurentis. D.E en Mondelez gaan samen om nog meer te kunnen groeien in de concurrerende koffiemarkt.

Mondelez is de voormalige koffie- en snacktak van het Amerikaanse Kraft Foods. In 2012 splitste Mondelez zich af van Kraft Foods en samen met D.E MasterBlenders wil ze haar marktpositie op koffie verbeteren.

Wat betekent het samengaan van Mondelez en D.E MasterBlenders voor de markt?

Nestlé, bekend van de merken Nescafé, Nespresso en Dolce Gusto, is op dit moment marktleider op koffiegebied. In Nederland zijn zij dat vooral op instantgebied. Mondelez en D.E MasterBlenders staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Eens gefuseerd zal Jacobs Douwe Egberts (JDE) op basis van omzet de 2e plek innemen. Als koffiespeler zal JDE in één klap de grootste ‘pure play’ speler zijn ter wereld  In de loop van 2015 zal de fusie zijn afgerond waarna het bedrijf daadwerkelijk JDE zal gaan heten.

Wat betekent het samengaan van D.E MasterBlenders en Mondelez voor consumenten en bedrijven?

Mondelez en D.E MasterBlenders hebben beide zeer sterke merken die gericht zijn op consumenten. Dit zal betekenen dat er een aantal extra merken in het portfolio bijkomen en die waarschijnlijk ook in de schappen te zien zullen zijn. Mondelez is voornamelijk sterk in de retail voor consumenten en heeft minder bekende namen in het OutOfHome segment, wat betekent dat er qua merkvoering en merkbeleid in OutOfHome weinig zal veranderen. D.E MasterBlenders is in deze segmenten sterk met de merken Douwe Egberts, Piazza D’Oro en Laurentis (deze laatste 2 zijn veelal te zien in Horeca).

Veranderingen 

Binnen retail zal er wellicht het een en ander kunnen gaan gebeuren met het samengaan van Douwe Egberts en Mondelez. Aangezien er meer producten in het portfolio komen van JDE is het mogelijk dat er meer producten in het schap komen. Wat betreft OutOfHome zullen er waarschijnlijk weinig veranderingen komen. D.E MasterBlenders is erg sterk met de merken Piazza D’Oro, Laurentis & Douwe Egberts. De eerste twee voornamelijk binnen Horeca. Eind 2015 zal in ieder geval alles rond zijn en kunnen we met eigen ogen zien wat er zal gebeuren.

Campagnes Douwe Egberts Professional

Op dit moment loop ik stage bij Douwe Egberts Professional en heb ik net te horen gekregen dat ik in ieder geval nog even mag blijven, super goed nieuws. Vandaar dat ik jullie ook even de meest recente campagnes wil laten zien binnen het OutOfHome segment.

D.E Koffiemeester – Speciaal voor de horeca

De lekkerste koffie én thee. Dat is de belofte van Douwe Egberts Professional. De Koffiemeesters staan klaar om samen met de ondernemer de koffie- én theebeleving naar een nóg hoger niveau te brengen. Meer informatie over D.E Koffiemeester programma

D.E Koffiecoach – Sportverenigingen

Goede koffie en thee is goud waard, én dat ziet u terug in uw clubkas. De D.E koffiecoaches kijken graag met de vereniging mee over hoe koffie en thee nog beter op de kaart gezet kan worden. Meer informatie over D.E Koffiecoach

 

 

The following two tabs change content below.

Casper

Laatste berichten van Casper (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.