Blog

Drie leuke interactieve marketingcampagnes uit 2013

Terwijl veel advertenties slechts eenzijdig werken kan het voor merken nuttig zijn de marketingcampagne interactief te maken. Klanten krijgen incentives om bijvoorbeeld een product te kopen of uit te proberen, ze worden aangespoord tot participatie op de sociale media, of hebben op een andere manier interactie met het merk of andere potentiele klanten. In deze blog: drie leuke recente voorbeelden van interactieve marketingcampagnes.

Coca-Cola: Share a Coke

Coca-Cola, bekend van de creatieve automaten en andere creatieve marketing, heeft dit jaar de ‘Share a Coke’ campagne gelanceerd. Normaal siert het Coca-Cola logo de verpakkingen van de populaire frisdrank, maar dit jaar is het drinken van een blikje cola veel persoonlijker. Op de 0.5L PET flesjes kwamen de 150 meest populaire Nederlandse voornamen te staan, en op andere verpakkingen meer generieke termen zoals “Friends”, “You”, en “Me”. Ook met Vaderdag was er een speciaal flesje: Share a Coke with Papa. Heb je geen populaire naam? Geen nood, op een speciale Facebook pagina kan je een flesje ontwerpen met je eigen naam, of die van een vriend(in).

Gillette: How does he shave?

Hoe scheert Superman zich? Deze vraag staat centraal in een recente campagne van Gillette. De campagne is een creatieve samenwerking met de lancering van de nieuwe Superman film “Man of Steel“. Beroemdheden zoals Miyam Bialik (bekend van “The Big Bang Theory”), Jamie Hyneman en Adam Savage (bekend van “Mythbusters”) presenteerden hun persoonlijke theorieën. Consumenten konden stemmen op hun favoriet. Daarnaast was er een promotionele hashtag, #HowDoesHeShave, die interactie en discussie tussen fans mogelijk maakte.

Maes: De grootste familie van België

In België kreeg iedereen met de familienaam Maes een code opgestuurd waarmee een van de 1200 gratis vaten van het populaire biermerk opgehaald kon worden, om te delen met vrienden. In België is Maes een van de populairste achternamen en de campagne was erg effectief. Iedereen met een andere achternaam werd zelfs gemotiveerd om hun naam te veranderen op Facebook. De actie haalde nationale nieuws en resulteerde in een groot aantal interacties en nieuwe fans op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.