Blog

Drie nieuwe Facebook features die je wellicht gemist hebt

Eerder was het verdienmodel van Facebook in de spotlight op Markethings. Echter, tegenwoordig is het populaire social network druk bezig met het uitrollen van nieuwe mogelijkheden. In deze blog, drie van de nieuwste features die je wellicht gemist hebt.

#Hashtags

Ongeveer twee weken geleden begon Facebook met het uitrollen van de hashtag, bekend van Twitter en Facebook’s eigen Instagram. De hashtag, gekenmerkt door het #-symbool, vergroot de vindbaarheid van berichten. Sommige applicaties ondersteunen het plaatsen van een enkel bericht op verschillende sociale netwerken. Doordat Facebook de hashtag heeft toegevoegd voelen posts die tegelijk op o.a. Twitter, Instagram en Facebook geplaatst worden beter geïntegreerd. Dit is vooral efficiënt voor merken. Het blijft de vraag of gewone gebruikers zoals jij en ik de feature veel gaan gebruiken. Privacy instellingen kunnen de vindbaarheid van je bericht bijvoorbeeld juist weer tegengaan buiten je vriendenlijst.

Like button in chat

Het is al lange tijd mogelijk om Facebook’s kenmerkende ‘Like’ duim als emoticon toe te voegen in een chatbericht. Echter, een nieuwe mogelijkheid integreert dit beter. Een ‘Like Reply’ knop wordt geleidelijk toegevoegd die gebruikers met een druk op de knop de ‘Like’ duim in de chat te zetten, als goedkeuring of bevestiging van het vorige bericht. Als logisch vervolg op de Facebook stickers zie ik hier vooral een toepassing in op mobiele apparaten, waar het efficiënt is en veel minder tijd kost om iets te bevestigen via ‘Like Reply’.

screenshot_2013-06-22-10-49-24

[adrotate banner=”9″]

Photo comments

Reageren op posts op de news feed of in groepen is een van de belangrijkste activiteiten op Facebook. Het was al eerder mogelijk om te reageren met een ingesloten filmpje of link, bijvoorbeeld van Youtube. Vanaf heden is het ook mogelijk om een foto toe te voegen. In het vak waar je normaal je bericht typt kan je op het camera-icoon drukken om een foto up te loaden. Het delen van content staat centraal in het sociale netwerk en hoe het toevoegen van foto’s aan je reactie zo lang onmogelijk is gebleven, verbaast me.

Door de nieuwe mogelijkheden wordt Facebook een steeds rijker netwerk en ongetwijfeld zullen er over tijd steeds meer features toegevoegd worden. Ik zie mezelf de ‘Like Reply’ vaak gebruiken, vooral in de app. Wat vind jij van de nieuwe mogelijkheden? Welke nieuwe features ga jij veel gebruiken? Laat het weten bij de comments onderaan!

 

Een gedachte over “Drie nieuwe Facebook features die je wellicht gemist hebt

  1. Een chat met vreemden is een prima manier om nieuwe vrienden te ontmoeten. Bij het gebruik ervan, kiest je zelf een andere persoon en zo kan je een privé gesprek met deze persoon voeren.Deze gesprekken zijn helemaal anoniem en je kan je op elk moment uitloggen. Ook is het mogelijk om video gesprekken te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.