BlogOverig

Drie nieuwtjes over Google Glass die je wellicht gemist hebt

Google Glass, de virtual reality bril van Google is op het moment in bèta. Een selecte groep gebruikers, zogenaamde ‘explorers’, heeft de mogelijkheid de bril te testen. De belangstelling is groot, en ondertussen is er al veel meer informatie over de mogelijkheden en limitaties van het apparaat. In deze blog drie nieuwtjes die je wellicht gemist hebt.

1) Privacy

Vele partijen maken zich zorgen over de privacy aangezien de bril het mogelijk maakt om relatief discreet foto’s en video’s te maken. Onlangs stuurde het Congres van de Verenigde Staten een brief naar Larry Page, CEO van Google, met een aantal vragen over zaken rondom de privacy rondom het gebruik van Glass. Er wordt een sterk onderscheid gemaakt tussen de privacy van de gebruiker zelf, en die van derden. Verder werd bekend dat in Groot Brittannië al een verbod voor Glass in de auto opgelegd en is de bril al verboden in bioscopen, en casino’s, zelfs voordat deze al in de winkel verkrijgbaar is. Zelf denk ik dat het nogal meevalt. De mogelijkheden van de bril zijn niet veel meer uitgebreid dan die van een mobiele telefoon, en er zijn al lang verborgen camera’s verkrijgbaar. Wat Glass anders maakt is dat het over een internetverbinding beschikt, waardoor data ongemerkt gedeeld kan worden.

elite-daily-google-glasses1

2) Hoe werkt het?

Google Glass ziet er niet alleen erg futuristisch uit, het is ook werkelijk een indrukwekkend stukje techniek, echter, tot op een bepaald niveau. Martin Missfeldt legt uit hoe het werkt in een infographic. Glass wordt gedragen als een bril, maar heeft in werkelijkheid geen glazen. Een miniprojector schijnt licht rechtstreeks in je oog, zodat het een soort laagje over de realiteit wordt. Verder is het niet veel speciaals, de bril bevat een kleine batterij, 16 GB geheugen, en een camera. De uitdaging is om Glass beschikbaar te maken voor gebruikers met lenzen, of slechtzienden, waarvoor het beeld anders op het oog geprojecteerd moet worden.

3) Concurrentie

Google is niet de enige die bezig is met ‘wearable electronics’. Het is al langer van Apple bekend dat er wordt gewerkt aan een smartwatch maar tegenwoordig is Google ook niet de enige met een virtual reality bril. Baidu, China’s grootste zoekmachine, is intern ook bezig aan een bril, Baidu Eye, die zeer veel op Glass lijkt maar wellicht goedkoper wordt. Het relatief onbekende Recon Instruments heeft ook een alternatief, de Jet. Technisch is het product zeer vergelijkbaar met de bril van Google, maar wordt waarschijnlijk zeer vriendelijk geprijsd.

BONUS: Word geen ‘glasshole’

Het gebruik van virtual reality met Google Glass spreekt, afgezien van de huidige ‘explorers’, voor veel mensen nog slechts tot de verbeelding. Onderstaand filmpje laat zien dat men vooral in het begin nog flink moet wennen aan het gebruik van Google Glass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.