BlogE-commerceMarkethings.net informeert

Dropshipping: Een groeiende vorm van E-Commerce

Steeds meer beginnende web-winkeliers doen aan dropshipping. Een handig principe, want de winkelier hoeft de producten zelf niet eerst in te kopen en hoeft daarom dus geen voorraad te onderhouden. Maar wat is dropshipping precies? Zijn dit de enige voordelen en kleven er ook nadelen aan?

Wat is dropshipping?

Dropshipping is de verkoop van andermans fysieke producten vanuit je eigen webshop. Je bent dus een tussenpersoon met een eigen e-commerce business. Op deze manier kunnen er veel spullen via worden verkocht via het internet zonder dat je deze op voorraad moet hebben. Met je webwinkel werk je dus samen met één of meerdere leveranciers die vaak vanuit het buitenland de producten rechtstreeks naar de klant sturen. Een aantal bekende voorbeelden hiervan zijn Amazon en AliExpress. Veelal internationale fabrikanten bieden hun producten aan op diverse websites waarna ze de samenwerking aangaan met de webshops die hen benaderd hebben. De producten die worden gebruikt voor dropshipping variëren in allerlei soorten en maten.

Dropshipping wijkt af van affiliate marketing omdat de dropshipper een eigen webshop heeft. Bij affiliate marketing wordt de bezoeker doorgestuurd naar een andere website en krijgt de affiliate hiervoor eventueel een commissie. Bij dropshipping ligt de focus vooral op de marketing van de eigen webshop.

Image courtesy: Oberlo

Waarom is dropshipping zo populair geworden?

Het hanteren van dropshipping als verdienmodel van je online business heeft vele voordelen. Zo zijn de opstartkosten erg laag. Voor slechts een paar euro per maand kan je al je eigen website hosten op platformen zoals Shopify of WooCommerce. Daarnaast zijn deze websites over het algemeen ook nog eens vrij eenvoudig te maken. Een eerder genoemd voordeel van dropshipping is het feit dat je geen productvoorraad nodig hebt. Dit scheelt enorm in de inkoopkosten omdat het product pas besteld wordt nadat de klant zijn betaling heeft voltooid op jouw webshop.

De winstmarges van producten die worden gedropshipt kunnen door de lage inkoopprijs ook nog eens erg hoog zijn. Daarnaast is het proces ook nog een gemakkelijk te automatiseren waardoor je in praktijk weinig tijd kwijt zal zijn aan je webshop. Dropshipping is de laatste jaren populair geworden omdat alles met een laptop en internetverbinding te regelen valt. Veel dropshippers zijn daardoor locatie onafhankelijk en kunnen overal ter wereld hun business runnen.

Kleven er ook nadelen aan Dropshipping?

Naast alle voordelen die dropshipping heeft, kleven er natuurlijk ook een aantal nadelen aan deze manier van e-commerce. Zo komen de meeste producten uit het buitenland waardoor de levertijd een stuk hoger ligt dan bij de meeste Nederlandse webwinkel. Gemiddeld duurt het zo’n 12-15 dagen als men ervoor kiest om de standaard betaalde verzendoptie te kiezen. Dit kan zelfs oplopen tot 30 dagen als de gratis verzendoptie op de buitenlandse websites wordt toegepast.

Een ander bijkomend nadeel is dat je als tussenpersoon geen macht hebt over de kwaliteit van het product. Het is erg belangrijk om alleen zaken te doen met leveranciers die goede reviews hebben en die goede kwaliteitsproducten leveren. Een retourzending kan anders aardig in de kosten lopen. Ook zal de consument altijd de gelegenheid moeten hebben om het product binnen 14 dagen te retourneren naar een Nederlands adres.

De meeste fysieke producten zijn geschikt voor dropshipping. Echter, moet de winkelier opletten of de producten voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Zo is het bijvoorbeeld veel riskanter om beauty producten te verkopen dan het verkopen van kleding. Ook staan er op veel Aziatische websites namaakproducten van bestaande merkkleding of accessoires. Ook deze zijn verboden om te verkopen in Nederland. Een boete kan hierbij ook in de duizenden Euro’s lopen.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat door middel van dropshipping er zeker een winstgevende online business kan worden opgezet. Echter, moet de winkelier er wel voor zorgen dat de langere levertijd goed gecommuniceerd wordt met de klanten. Ook moet er gezorgd worden voor een goede klantenservice en kan de online business alleen slagen als deze zijn potentiële klanten weet te bereiken.

The following two tabs change content below.
blank

Tim van Eijkeren

Tim is blogger bij Markethings.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.