BlogOverig

Eat to live or live to eat?

Een trend van nu is sensatiezoeken. Mensen zijn steeds meer op zoek naar beleving. Pine & Gillmore beschreven dit al uitgebreid. Er kan hierbij gedacht worden aan project X in Haren, maar een positievere uitleg is meer op zijn plaats. Bij grote bedrijven denken mensen vaak aan de Heineken Experience, de extreme activiteiten van Red Bull op evenementen of een van de vele flagship stores. Voor mijn gevoel staan grote organisaties ver van me af, en daarom licht ik graag een klein lokaal voorbeeld toe.

Beleving staat in restaurants al eeuwen op de kaart. Zij weten vaak als geen ander hoe er van een eerste levensbehoefte een plezier en genot gemaakt kan worden door de zintuigen te prikkelen. La Locanda is een Italiaans georiënteerd restaurant gevestigd in Heiloo. Ik noem hier bewust de oude naam, want tegenwoordig kent het restaurant de naam Silhouet en La Locanda.

Er is enige tijd geweest dat het niet goed ging met het restaurant. Het aantal gasten liep steeds meer terug. De eigenaar was voor de ‘laatste’ keer met zijn personeel rond de tafel gaan zitten en kwam met het idee om een laatste radicale aanpassing te doen. Naast het restaurant was een design woonwinkel gevestigd die verkeerde in eenzelfde situatie. Ze hadden de koppen bij elkaar gestoken en kwamen tot een nieuw concept waar beiden tot op heden profijt van hebben.

la laconda 1

Samen hebben ze Silhouet en La Locanda opgezet, waar zowel genoten kan worden van de beste producten uit de omgeving als de mooiste woonitems gekocht kunnen worden. Tevens kan er ook in de avond een rondje door de winkel worden gemaakt. Een prachtig concept wat de beleving van een avond uit nog meer eer aan doet. Sindsdien gaat het met beide bedrijven goed, en heeft de eigenaar nog een tweede zaak geopend, in het pand waar La Locanda zelf eerder gevestigd was. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er nu twee keer per jaar een glossy magazine uitgegeven, genaamd ‘Beleving’. Ook live jazz muziek en een catwalk zijn het restaurant niet vreemd. Het is meer dan alleen een restaurant. Dit jaar mochten ze de ondernemersprijs voor meest innovatieve jonge onderneming van Heiloo in ontvangst nemen. Het laat in mijn ogen zien dat bedrijven in tijden van crisis samen kunnen komen om er uiteindelijk beiden beter van te worden.la laconda 2

Ik denk dan ook dat veel bedrijven hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Indien het om een tastbaar product gaat (zoals Red Bull) kan het interessant zijn om samen te werken met een bedrijf uit een andere branche. Samenwerking zie ik als het toverwoord van deze tijd, want alleen gezamenlijk kan er een beleving neergezet worden.

Tip: ga weer eens uit eten, laat u verwennen en wie weet volgt het volgende voorbeeld wel!

Dit artikel is geschreven door Rowan Min en mogelijk gemaakt door www.informaatie.nl

The following two tabs change content below.

Gastschrijver

Een gedachte over “Eat to live or live to eat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.