BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

EDEKA maakt hartverscheurende kerstviral

edeka-commercial

Het valt tegenwoordig niet mee om de hele familie fysiek bij elkaar te krijgen met Kerst. Ieder familielid is druk en daarmee worden onze oudere familieleden wel eens vergeten. De Duitse supermarktketen EDEKA vindt dit hartverscheurend en besloot er een kerstreclame over te maken. De video met de pakkende boodschap ging viral.

Emotie of humor, het lijken de ingrediënten voor een succesvolle viral. De supermarktketen heeft zich deze ingrediënten eigen gemaakt en heeft inmiddels meerdere creatieve video’s uitgebracht. Dit lijkt een goede strategie. Uit onderzoek weten we namelijk dat commercials effectief kunnen zijn wanneer ze ons raken. Ze moeten ervoor zorgen dat we iets fijn, leuk vinden of dat we ons gelukkig voelen.

De kerstperiode is natuurlijk het moment van het jaar om te pieken voor supermarktketens. Edeka kiest voor een strategie waarbij het emotie probeert te verbinden aan het merk. Dat komt weinig voor in de supermarktbranche. Of EDEKA daarmee meteen de slag wint om de kerstboodschappen van de Duitse consument dat valt te betwijfelen, maar ze hebben de consument in ieder geval geraakt en mijn verwachting is hoe vaker ze dit zullen doen, hoe groter de kans dat de consument binnenstapt bij het sympathieke EDEKA.

Een fijne kerst!

The following two tabs change content below.

Bas Tacoma

Laatste berichten van Bas Tacoma (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.