BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net informeert

Een kijkje in het leven als External Affairs Officer van Asset | Marketing

Het is zeven maanden geleden dat Yvet, Jannick, Menno en Twan begonnen met hun uitdaging om Asset | Marketing te besturen. De bestuurssollicitaties zijn geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als laatste komt Twan Rooijakkers aan de beurt, een van de External Affairs Officers 2014-2015.

Waarom een bestuursjaar?IMG_7720

Ik studeer nu een aantal jaar aan Tilburg University en ik volg momenteel de Bachelor Organisatiewetenschappen. Voordat ik aan mijn bestuursjaar begon was ik er al achter dat deze studie niet goed aansluit bij mijn interesses. Ik vind echter veel dingen leuk en daarom vond ik het lastig om te beslissen wat ik nou echt wil doen. Een bestuursjaar leek mij de ideale mogelijkheid om me te oriënteren op carrièregebied. Naast bedrijven gericht op Marketing, wat me vooraf het meest interessant leek, kom je ook in aanraking met bedrijven in andere gebieden.

Een tweede en ook de belangrijkste reden om een bestuursjaar te doen was voor mijn persoonlijke ontwikkeling, met name op commercieel en bestuurlijk gebied. Een ambitie van me is om in de toekomst een eigen bedrijf te beginnen. Het leek me daarom goed om me hierop voor te bereiden en ervaring op te doen op deze vlakken.

Wat houdt jouw functie in en waarom heb je voor de functie gekozen?

De belangrijkste reden dat ik heb gekozen voor de functie External Affairs Officer was om ervaring op te doen met het beheren van klantrelaties en het zoeken naar interessante nieuwe partners voor Asset | Marketing. Het is erg waardevol om goed in staat te zijn contact te leggen met mensen en ze te overtuigen van jouw product of in dit geval dienst. Ook vind ik het erg leuk om bij bedrijven op afspraak te gaan, zo krijg je een beter beeld van het bedrijf en de sfeer. Deze impressies kun je natuurlijk weer doorspelen aan de leden van Asset | Marketing die op zoek zijn naar een stage, waardoor zij een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. Voor de inhoud van de functie verwijs ik graag door naar het blog van Jannick.

Welke ervaringen heb je tijdens je bestuursjaar opgedaan?

Op commercieel vlak heb ik dit jaar zeker stappen gezet. Als External Affairs Officer ben je verantwoordelijk voor de samenwerkingsmogelijkheden tussen Asset | Marketing en het bedrijfsleven. Ik vond het erg leuk om na te denken over nieuwe manieren waarop wij als studievereniging het gat tussen studenten en het bedrijfsleven kunnen verkleinen. Het mooie is ook dat je hier geheel vrij in bent, aangezien je als bestuur de verantwoordelijkheid draagt hiervoor.

Misschien enigszins apart, maar ik ben het nut van vergaderen in gaan zien het afgelopen jaar. Ik vind het zelf verschrikkelijk om te vergaderen, want ik ben meer een persoon die dingen wil doen. Zeker als bestuurder zijn er zoveel verschillende zaken die tegelijk lopen, dat het lastig is om het overzicht te bewaren. De wekelijkse bestuursvergadering is dan een goed moment om alles weer op een rijtje te krijgen.

Hoe ziet jouw gemiddelde week er uit?

In onderstaand schema kun je zien hoe mijn gemiddelde week eruit ziet.

djfksajlkf

Wat is je tegengevallen?

Wat mij het meest is tegengevallen is het gebrek aan tijd en energie om te sporten. Ik sport zelf erg graag, maar dit jaar is hier niet zoveel van terecht gekomen. Het is absoluut niet zo dat je nooit een avond vrij hebt, maar wanneer dit het geval is dan is het toch wel erg aantrekkelijk om een avondje lekker op de bank te liggen en een filmpje op te zetten. Natuurlijk is dit een kleine prijs om te betalen voor een jaar als dit, maar ik heb toch wel veel zin om weer te gaan sporten straks!

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?Foto CN

Er zijn veel momenten die erg mooi waren, zoals de Marketing Recruitment Day en de biercantus tijdens het actief leden weekend die is neergezet door ‘mijn’ Campus Team. Maar het hoogtepunt voor mij was toch de Commercial Night op 21 april. In een uitverkochte Pathé kwamen mensen van zowel het opdrachtgevende bedrijf als het reclamebureau hun reclamecampagne toelichten. De Commercial Night commissie heb ik ruim een half jaar begeleid en het gaf me een erg goed gevoel dat ze zo’n top evenement hebben neergezet.

 

Meer informatie over de functie External Affairs Officer?

Wil jij het beste halen uit je studententijd en wil je jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied? Word jij gekenmerkt door een commerciële houding, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en ben je assertief? In dat geval is een bestuursjaar als External Affairs Officer bij Asset | Marketing zeker iets voor jou!

Meer informatie over de functie External Affairs Officer vind je hier.

Stuur je CV en motivatiebrief voor 15 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Of kom langs op de kamers (E1.02) voor een gesprekje met mij waarbij ik je meer kan vertellen over de functie External Affairs Officer.

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.