BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net informeert

Een kijkje in het leven als External Affairs Officer van Asset | Marketing

Het is zeven maanden geleden dat Yvet, Jannick, Menno en Twan begonnen met hun uitdaging om Asset | Marketing te besturen. De bestuurssollicitaties zijn geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als tweede komt Jannick Swartjes aan de beurt, een van de External Affairs Officers  2014-2015.

Waarom een bestuursjaar?

Voordat ik tweeëneenhalf jaar geleden in Tilburg ben gaan studeren was ik nog niet bekend met de mogelijkheden die er voor studenten zijn om naahoi jannickst je studie actief te zijn bij een studievereniging of iets dergelijks. Actief worden bij Asset | Marketing zag ik als een leuke en nuttige invulling van de vrije tijd die ik naast mijn studie had. Ik ben begonnen bij een kleine commissie, de social media commissie. Na een half jaar heb ik me aangesloten bij de studytrip commissie. Met vijf anderen heb ik een reis georganiseerd naar Dubai. Dit was een geweldige ervaring! Toen ik terugkwam van Dubai ben ik na gaan denken over een bestuursjaar bij Asset | Marketing. Ik voelde me erg betrokken bij de vereniging en had al goede verhalen gehoord van mensen die toen in het bestuur zaten of hadden gezeten. Daarnaast zag ik een bestuursjaar als een goede manier om mezelf op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen. Om deze redenen heb ik een jaar geleden gekozen om te solliciteren naar een bestuursfunctie bij Asset | Marketing.

 

Wat houdt jouw functie in en waar heb je voor de functie gekozen?

In het kort gezegd is het mijn taak als External Affairs Officer (vaak afgekort tot externe) om geld voor Asset | Marketing binnen te halen bij bedrijven. Ik doe dit samen met de andere externe van ons bestuur, Twan Rooijakkers. Bedrijven betalen ons, omdat wij ze in contact kunnen brengen met studenten. Dit doen we bijvoorbeeld door mogelijkheden aan bedrijven te bieden om vacatures voor stages, traineeships en startersfuncties via ons te promoten bij studenten. Een andere manier waarop we bedrijven in contact brengen met studenten is via evenementen. Zo organiseren we ieder jaar de Marketing Recruitment Day. Een dag waarop studenten de mogelijkheid hebben om in contact te komen met interessante marketingbedrijven.

We hebben een aantal vaste bedrijfspartners die vacatures via ons promoten en die vaak meedoen aan onze evenementen. Een belangrijk deel van mijn functie bestaat uit het onderhouden van contact met deze vaste bedrijfspartners. Dit zijn bedrijven zoals Unilever, Nestlé en PostNL. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe bedrijven.

Ik heb voor deze functie gekozen om verschillende reden. Allereest leek het mij een erg leerzame functie. Je bent dagelijks in contact met bedrijven en doet je best om ze tevreden te krijgen en te houden. Dit is een grote verantwoordelijkheid. Daarnaast krijgen we aan het begin van het jaar een bedrag als target mee dat we gedurende het jaar binnen moet halen. Dit brengt natuurlijk een bepaalde druk met zich mee. Het leek me een interessante uitdaging om hier op deze manier mee bezig te zijn.

Welke ervaringen heb je tijdens je bestuursjaar opgedaan?

Ik heb dit jaar erg veel geleerd. Ik ben soms best wel chaotisch. Vooral als er erg veel dingen door elkaar heen lopen. Iets wat in een functie als deze niet te vermijden is. Ik moest dus zoeken naar een manier om hier het beste mee om te gaan. Ik heb hierdoor bijvoorbeeld geleerd om een overzichtelijke agenda en takenlijst bij te houden. Ik heb manieren gevonden om beter met dit soort situaties om te gaan en kan steeds beter gestructureerd te werk gaan. Iets anders waar ik veel van heb geleerd is het begeleiden van commissies. Vooral het begeleiden van de Markethings Week commissie (een van onze grootste commissies) was erg leerzaam.

Hoe ziet jouw gemiddelde week er uit?

Op de afbeelding hieronder zie je hoe een gemiddelde week als externe bij Asset | Marketing er uitziet. Zoals je kan zien is een bestuursfunctie bij Asset | Marketing erg afwisselend. Een aantal bezigheden is direct verbonden aan mijn functie als externe, zoals een bel- of bedrijfsafspraak. Een ander vast onderdeel van mijn functie is de acquisition meeting. Deze vindt eens in de twee weken plaats. De acquisition meeting is een vergadering met alle externen van de zeven Asset departementen. We overleggen tijdens deze vergadering over alle zaken omtrent onze acquisitie. Daarnaast organiseren we samen met de andere Asset departementen waar studenten in contact kunnen komen met bedrijven.

Naast de functie specifieke taken zijn er nog een aantal taken die iedere bestuurder heeft. Bijvoorbeeld het bijwonen van vergaderingen van commissies die je begeleidt en de wekelijkse bestuursvergadering.rooster jannick

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Als ik nu terugkijk om mijn bestuursjaar dan zijn er veel hoogtepunten. Twee dingen die er echt uitspringen zijn de Marketing Recruitment Day en de Markethings Week. De Marketing Recruitment Day is ons grootste recruitment evenement van het jaar. Deze dag is grotendeels door Twan en mij georganiseerd. Het was een erg interessante dag met vier leuke bedrijven en een enthousiaste groep studenten. Ik vond zowel de voorbereiding als de uitvoering van deze dag erg leerzaam en tof. Het geeft een enorm goed gevoel om zoiets neer te zetten.

De Markethings Week commissie is de grootste commissie die ik dit jaar heb begeleid. Alhoewel de organisatie en acquisitie niet door mij, maar door de commissie is gedaan was ik wel sterk bij dit evenement betrokken. Het is erg leuk om tijdens deze week te zien dat alle tijd en moeite die in de organisatie is gestoken bij elkaar komt in een succesvol evenement.

Naast deze evenementen is eigenlijk het gehele jaar een groot hoogtepunt geweest. Ik heb geen dag gehad dat ik met tegenzin naar de kamer ging (op een incidentele kater dag na natuurlijk). Het geeft mij veel voldoening om elke dag bezig te zijn met al deze afwisselende taken!

 

groepske

 

Zijn er ook nadelen aan een bestuursjaar?

Naast de vele voordelen, die voor mij veel zwaarder wegen, zitten er soms ook nadelen aan een bestuursjaar. Voordat ik dit bestuursjaar deed had ik een bijbaantje waar ik met veel plezier zestien uur per week werkte. Aangezien minder werken bij dit baantje geen optie was, heb ik dit baantje helaas op moeten zeggen. Daarnaast is een bestuursjaar niet goedkoop. Dit komt voornamelijk doordat je veel activiteiten onderneemt, zoals commissie uitjes, borrels en bestuursweekenden. Ik heb dit er zeker voor over, maar het is wel iets waar je goed over na moet denken voordat je aan een bestuursjaar begint.

Meer informatie over de functie External Affairs Officer?

Wil jij het beste halen uit je studententijd en wil je jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied? Word jij gekenmerkt door een commerciële houding, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en ben je assertief? In dat geval is een bestuursjaar als External Affairs Officer bij Asset | Marketing zeker iets voor jou!

Meer informatie over de functie External Affairs Officer vind je hier.

Stuur je CV en motivatiebrief voor 23 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Of kom langs op de kamers (E1.02) voor een gesprekje met mij waarbij ik je meer kan vertellen over de functie External Affairs Officer.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.