BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net informeert

Een kijkje in het leven als Treasurer van Asset | Marketing

Het is zeven maanden geleden dat Yvet, Jannick, Menno en Twan begonnen met hun uitdaging om Asset | Marketing te besturen. De sollicitaties voor het bestuur zijn geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als derde komt Menno Scholten aan de beurt, de penningmmennoeester van 2014-2015.

Waarom een bestuursjaar?

Hoewel ik ondertussen al bijna zes jaar in Tilburg studeer, ben ik pas twee jaar geleden actief geworden bij Asset | Marketing.
Ik mocht de studiereis naar Dubai organiseren en werd tijdens de voorbereidingen van deze reis erg enthousiast over de vereniging. Zowel informele als formele activiteiten werden erg goed   geregeld en lid zijn van Asset | Marketing bleek veel gezelliger dan vooraf verwacht. Ik was dan ook bij de meeste activiteiten wel te vinden. Pas na Dubai ben ik een bestuursjaar gaan overwegen. Ik was op dat moment een beetje halfslachtig aan het zoeken naar een afstudeerplek voor mijn master, maar besefte dat ik daar helemaal nog niet aan toe was. Ik had naar mijn idee persoonlijk en professioneel gezien nog niet genoeg bagage om de arbeidsmarkt op te gaan en zocht naar manieren om die te vergroten. Tijdens een bestuursjaar verwachtte ik een flinke bak ervaring op te doen met vergaderen, beslissingen nemen en verantwoordelijk zijn. Tot nu toe ben ik daar niet in teleurgesteld.

Wat houdt jouw functie in en waarom heb je voor de functie gekozen?

De functie penningmeester spreekt redelijk voor zich. Ik ben verantwoordelijk voor alle financiële zaken binnen Asset | Marketing. Het is mijn taak er voor te zorgen dat de kosten niet teveel de opbrengsten gaan overstijgen. Daar komt een stukje boekhouden bij kijken om te allen tijde op de hoogte te zijn van de gemaakte kosten, maar betekent vooral veel praten met mensen. Praktisch alles wat de vereniging doet heeft namelijk financiële gevolgen, dus als penningmeester moet je meer dan welk ander bestuurslid ook op de hoogte zijn van alles wat er speelt. Uiteindelijk beslis jij wat er met het geld gebeurt. Uiteraard gebeurt alles in samenspraak met het hele bestuur, maar jij hebt de doorslaggevende stem. Mij trok vooral deze verantwoordelijkheid. Je krijgt niet snel de kans eindverantwoordelijk te zijn over dit soort budgets.

Hoe ziet jouw gemiddelde week er uit?

Een gemiddelde week zou er uit kunnen zien zoals het plaatje hieronder. Een aantal dingen komen wekelijks terug, zoals bestuurs- en commissievergaderingen en het regelen van financiële zaken. Verder is er ook een twee wekelijks overleg met alle penningmeesters van Asset (Treasurer Meeting) en wordt de rest van mijn tijd overdag besteed aan ad hoc taken. ’s Avonds zijn er uiteraard regelmatig activiteiten van Asset | Marketing, maar ook af en toe afspraken met de verschillende adviesorganen. Verder werk ik donderdag- en vrijdagochtend een paar uur om mijn eigen financiën op orde te houden.

rooster menno

Wat is je tegengevallen tijdens je bestuursjaar?

Het is me enigszins tegengevallen hoeveel tijd een bestuursjaar kost. Je bent niet alleen tijdens kantooruren bezig, maar ook ’s avonds zijn er vaak activiteiten/vergaderingen waar je bij hoort te zijn. Een stukje time management is wel nodig wil je leven niet enkel uit Asset | Marketing bestaan. Gelukkig hoef je niet met tegenzin naar deze activiteiten te gaan.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Hopelijk gaat het mooiste moment uit mijn bestuursjaar nog komen. Komende vrijdag vertrekken we namelijk eindelijk op studiereis naar New York City! Dat is gelijk een leuk puntje aan bestuurgroeppenningmeester zijn, je plek als deelnemer van de studiereis is verzekerd.

Echter zijn er tot nu toe al erg veel mooie momenten geweest. Die variëren van toffe evenementen die we georganiseerd hebben, zoals Markethings Week of het Actief Kader Weekend, tot blijken van waardering van andere penningmeesters of van de Kascontrole Commissie dat ik in mijn functie toch best wel goed bezig ben. Al met al ben ik tot nu toe erg gelukkig met het feit dat ik voor een bestuursjaar bij Asset | Marketing heb gekozen.

Hoe krijg je meer informatie over de functie penningmeester?

Wil jij het beste halen uit je studententijd en wil je jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied? Tijdens een bestuursjaar doe je onbetaalbare waardevolle ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bovendien is het natuurlijk een jaar vol plezier met veel gezellige mensen om je heen!

Meer informatie over de functie penningmeester vind je hier.

Stuur je CV en motivatiebrief voor 15 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Of kom langs op de kamers (E1.02) voor een gesprekje met mij waarbij ik je meer kan vertellen over de functie penningmeester.

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.