BlogOverig

Een kijkje in het leven als Treasurer van Asset | Marketing

jorrit board blog alle

Het is ongeveer acht maanden geleden dat Jorrit, Sander, Lisa en Nanette aan hun uitdaging begonnen om Asset | Marketing een jaar lang te besturen. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als laatste is Nanette Oomen aan de beurt, Treasurer van Asset | Marketing in het bestuur 2015-2016.

“Dat het eind van mijn bestuursjaar al in zicht komt, lijkt nog heel onwerkelijk. De afgelopen maanden zijn als een wervelwind voorbij gevlogen en ik wil jullie graag meenemen in mijn fantastische jaar als Treasurer van Asset | Marketing.“

Waarom een bestuursjaar?

Na een jaar feesten en beesten, begin je je in je tweede jaar steeds meer te oriënteren op professioneel gebied. Dat was ook het moment dat ik in aanraking kwam met Asset | Marketing. Ik liep op de gang in gebouw E en werd het meest enthousiast van het gezellige departement; Marketing. Ik mocht deel uitmaken van een van de grootste commissies van Asset | Marketing: de Markethings Week. Een beetje onwetend op het gebied van marketing begon ik aan deze commissie, maar ik heb veel geleerd en leuke contacten gelegd. Na een succesvolle editie van de Markethings Week mw nanettegeorganiseerd te hebben, kwam een exchange op mijn pad. Dit was de kans om mezelf ook op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Hier wilde ik het maximale uithalen en besloot naar het verre Hong Kong te gaan. Dit was een onvergetelijke ervaring waarin ik ontzettend veel heb geleerd en veel leuke mensen heb ontmoet. Ik realiseerde me dat ik nog meer uit mijn studententijd wilde halen en nog lang niet klaar was om de arbeidsmarkt op te gaan. Ik was klaar voor een volgende uitdaging en een bestuursjaar was de perfecte volgende stap. Een jaar waarin je jezelf nog verder kunt ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Na het horen van alle enthousiaste verhalen van oud-bestuurders en na gesprekken met vrienden en familie besloot ik de gok te wagen en te solliciteren voor een plek in het bestuur van Asset | Marketing.

Wat houdt jouw functie in en waarom koos je voor deze functie?

Binnen het bestuur van Asset | Marketing heb je functie specifieke taken en algemene bestuurstaken. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor alle financiële zaken die geregeld moeten worden binnen Asset | Marketing. In het begin van je bestuursjaar stel je een begroting op en is het jouw taak om ervoor te zorgen dat gedurende het jaar de kosten de opbrengsten niet gaan overstijgen. Bij financiële beslissingen heb jij als penningmeester de doorslaggevende stem. Hier komt dus best wat verantwoordelijkheid bij kijken. Ieder kwartaal heb je als penningmeester een kascontrole. Tijdens deze controle wordt de financiële stand van de vereniging bekeken. Als penningmeester zal je ook twee jaar plaats nemen in de kascontrole commissie.

Om op te hoogte te zijn van alle betalingen, ben jij als penningmeester verantwoordelijk voor alle declaraties en facturen. Deze worden allemaal in het digitale boekhoudprogramma Twinfield geboekt. Een samenwerking met de penningmeesters van alle commissies is hierbij vereist. Jij kijkt als penningmeester geregeld mee met de financiën van de penningmeesters van de verschillende commissies om ook die kosten en opbrengsten in de gaten te houden. Tevens maak je als penningmeester onderdeel uit van stichting TIME en stichting Markethings Week. Hier heb je ongeveer één keer per maand een vergadering mee.

Naast de begroting van Asset | Marketing, de stichtingen en de begroting van de verschillende commissies, kijk je ook mee met de begroting van Asset algemeen. Samen met alle penningmeesters van de verschillende departementen heb je wekelijks een vergadering: de Treasurers Meeting. Tijdens deze vergaderingen kijk je bijvoorbeeld samen naar de mogelijkheden van het verkrijgen van schaalvoordelen als er samengewerkt wordt tussen departementen, maar daarnaast kun je tijdens deze vergaderingen elkaar ook helpen.  Budapest

Buiten deze specifieke functietaken heb je als bestuurder van Asset | Marketing ook een aantal algemene bestuurstaken. Een van deze taken is het begeleiden van een aantal commissies. Als penningmeester ben je standaard coördinator van de study trip en nog één à twee andere commissies. Dit jaar heb ik de Activiteiten Commissie en de Marketing Expedition mogen begeleiden. De penningmeester van volgend jaar heeft het geluk de Lustrum Commissie te mogen begeleiden! Met je commissies heb je wekelijks een vergadering en werk je samen een aantal maanden lang toe naar een evenement. Het is achteraf dan ook echt super om te zien dat jullie gezamenlijk dit evenement tot iets succesvols hebben gemaakt.

Daarnaast stel je met het bestuur een beleid op met een aantal beleidspunten. Hieraan gekoppelde taken zullen verdeeld worden over de zes bestuurders. Dit jaar waren onze focuspunten TIME en het Lustrum van 2017.

gala nanHoewel ik nu met zoveel enthousiasme schrijf over deze functie had ik in eerste instantie niet op deze functie gesolliciteerd, maar achteraf ben ik ontzettend blij met de functie van penningmeester. Bij deze functie heb je een leuke afwisseling tussen de financiële -en de marketing kant. Omdat ik nog twijfel over mijn masterkeuze, is het voor mij erg nuttig om van beide kanten iets mee te krijgen. Daarnaast heb je bij deze functie redelijk wat verantwoordelijkheid, want je hebt de doorslaggevende stem bij alle zaken waar geld bij komt kijken. Dat is leerzaam want je krijgt niet zomaar de kans eindverantwoordelijk te zijn over dit soort bedragen.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Het is moeilijk om één mooi moment te noemen uit een jaar waarin alles zo ontzettend leuk is. Dat is hetzelfde als vragen welke bladzijde je het leukst vond uit een tof boek. Maar ik zal er een paar noemen die mij nog lang bij zullen blijven. Te beginnen bij onze allereerste activiteit, de announcement drink. Een hele dag doorbrengen met je nieuwe medebestuursgenootjes, die je van tevoren nog niet kent, en vervolgens heel de avond samen in de schijnwerpers staan. In één dag hadden we meteen een ontzettend goede band met elkaar dat het jaar eigenlijk vanaf dag 1 niet meer stuk kon. Maar daarnaast maken o.a. de vele biercantussen, bestuurswisselweekenden, commissie uitjes, bestuursuitjes, het Gala en het legendarische AKW een bestuursjaar tot een onvergetelijk jaar. En een ander leuk moment uit mijn bestuursjaar gaat nog volgen volgende week, als wij met 25 leden van Asset | Marketing vertrekken naar Tel Aviv voor een onvergetelijke studiereis.

Maar naast al deze mooie informele momenten zijn er ook zeker veel formele momenten die dit jaar tot een top jaar hebben gemaakt, zoals een succesvolle editie van de Markethings Week, Marketing Expedition, Commercial Night, Marketing Event en de Nationale Marketing Strijd. En tot slot is het voor een penningmeester geweldig om een blijk van waardering te ontvangen van andere penningmeesters of van de Kascontrole Commissie.

Nu ik dit weer allemaal opschrijf, ben ik zo blij voor mijn opvolger dat hij/zij dit ook mag gaan meemaken! Je hebt zo onwijs veel leuke en leerzame evenementen en daarnaast leer je super veel mensen kennen. Dit alles maakt een bestuursjaar zeker tot iets unieks!

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?

Iedereen vertelde mij altijd dat een bestuursjaar naast leuk ook ontzettend leerzaam zou zijn en dat je eigenschappen zou leren verbeteren die nuttig zijn bij je eerste baan. En nu ik terug kijk op het afgelopen jaar kan ik dit alleen maar bevestigen. Het begint al bij de meest kleine dingen die eigenlijk als heel vanzelfsprekend worden ervaren zoals het vormen en uiten van je mening tijdens een vergadering en het schrijven van beleidsteksten. Daarnaast leer je samenwerken en leer je jezelf aanpassen aan verschillende situaties. Je hebt namelijk verschillende rollen die je moet vervullen tijdens een bestuursjaar. Je hebt de besturende rol binnen Asset | Marketing, de coördinerende rol bij commissies en bij de penningmeester vergadering moet je denken vanuit heel Asset. Ik heb geleerd dat plannen een cruciale factor is. Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig dat prioriteiten stellen belangrijk is om zo effectief mogelijk te kunnen werken.

AKW 

Daarnaast heb ik dit jaar ook geleerd hoe ik een begroting moet opstellen. Voor ik aan het bestuursjaar begon was ik redelijk onwetend op dit gebied. Maar juist daarom leek het me een leuke uitdaging om toch voor deze functie te gaan en te zorgen dat ik aan het eind van het jaar over alle kennis zou beschikken om een goede begroting op te stellen.

En andere reden voor mij om te kiezen voor een bestuursjaar was de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Door de vele formele evenementen die georganiseerd worden, krijg je een steeds beter beeld wat er allemaal mogelijk is binnen bedrijven. Dus ook ben ik wijzer geworden welke richting ik in mijn carrière op wil.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Hieronder heb ik geprobeerd een gemiddelde werkweek weer te geven uit mijn bestuursjaar, zodat je een beetje een indruk kunt krijgen wat je kan verwachten.

Bestuursblog agenda Nanette

Zijn er ook nadelen aan een bestuursjaar?

Het klinkt cliché, maar er is oprecht nog geen dag geweest dat ik met tegenzin naar de kamers ben gegaan (op een incidentele katerdag na dan). Wat wel anders was dan verwacht is de hoeveelheid tijd en geld die je kwijt bent aan een bestuursjaar. Naast de kantooruren heb je vaak ’s avonds ook een activiteit gepland staan. Maar ik zou dit geen nadeel noemen van een bestuursjaar. Je leert hierdoor goed aan time management doen. Je hebt het druk, maar druk met leuke dingen en dat vond ik helemaal niet erg. Daarnaast heb ik er voor gekozen om mijn bijbaantje op te zeggen om in de weekenden tijd te hebben voor familie en vriendinnen, feestjes en sporten en daarnaast om lekker uit te rusten. Maar dit heb ik er allemaal 200% voor over gehad. De ervaringen die je tijdens dit jaar opdoet zijn onbetaalbaar.

Meer informatie over de functie Treasurer?

Met een glimlach op mijn gezicht kijk ik terug op een geweldig jaar. Je doet onbetaalbare ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bedrijven zijn op zoek naar studenten die zich onderscheiden van de rest, dus twijfel je nog over wat je aankomend jaar wilt gaan doen? Grijp dan deze kans en solliciteer voor een bestuursfunctie bij de leukste studievereniging van Tilburg. Je ontwikkelt jezelf, je vergroot je netwerk en het is natuurlijk een jaar vol plezier!!

Voor meer informatie over de functie Treasurer, neem een kijkje op de website van Asset | Marketing. Mocht je alsnog vragen hebben of meer informatie willen, kom dan een keer langs op de kamers (E1.02), nodig me uit voor een koffie date of stuur een mailtje naar treasurer@asset-marketing.nl.

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 10 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

lisa 2e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.