BlogOverig

Een kijkje in het leven van de External Affairs Officer van Asset | Marketing

Geplaatst

Het is ongeveer tien maanden geleden dat Fabian, Babette, Jarmo en Vincent bekend werden gemaakt als nieuwe bestuursleden van Asset | Marketing. Zij hebben een jaar lang de vereniging bestuurd. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Ditmaal is Jarmo, External Affairs Officer van Asset | Marketing in het bestuur 2017-2018, aan de beurt.

Dit is het moment in je bestuursjaar waarop je wordt gevraagd een blog te schrijven over je ervaring als External Affairs Officer voor Asset | Marketing. Op dat moment realiseer je je ineens dat het einde in zicht komt en de tijd voorbij is gevlogen. Hoewel schrijven nooit mijn sterkste kant is geweest ga ik jullie mee proberen te nemen in hoe het is om als Externe werkzaam te zijn voor Asset | Marketing.

Waarom een Bestuursjaar bij Asset | Marketing?

Dit zijn eigenlijk twee vragen in een. Laat ik bij het begin beginnen. In mijn tweede jaar op de universiteit sprak tijdens een hoorcollege van Finance 2 Jona. Jona kende ik nog van de introductieweek waar wij samen in hetzelfde TOPgroepje zaten. Hij vertelde mij dat hij actief was geworden bij Asset en de The International Experience (TIE) commissie deed, die dat jaar naar Tanzania ging. Ik begon mij door dit gesprek te realiseren hoe leuk en nuttig actief worden naast je studie kon zijn. Al snel besloot ik om met de TIE en Asset mee te gaan die zomer. Ergens zou je kunnen zeggen dat de basis voor mijn bestuursjaar zo’n 7200km hiervandaan begonnen is. Want tijdens mijn tijd in Tanzania leerde ik Yvet Roest kennen, voormalig chairman van Asset|Marketing in het jaar 2014-2015, die mij kennis heeft laten maken met de vereniging. Meteen van het eerste moment dat ik bij Asset|Marketing kwam kreeg ik het gevoel dat ik erbij hoorde. Het open karakter en de gezelligheid gaf een sfeer waarvan ik onderdeel wilde uitmaken. Daarnaast was Asset | Marketing een vereniging die heel veel uitdaging kan bieden met een grote variatie aan mooie commissie en projecten. Na een aantal commissie te hebben gedaan zoals het Campus Team, de Markethings Week en de Lustrum commissie, wilde ik nog een stapje verder gaan.  Een bestuursjaar bij Asset Marketing was toen een logische stap.

Wat vertel je op verjaardagen dat je doet en waarom heb je voor deze functie gekozen?

Als ik aan onbekende moet uitleggen wat ik doe dan zeg ik meestal dat ik verantwoordelijk ben voor de acquisitie bij een van de grootste studieverenigingen in Europa. Dit is natuurlijk vrij algemeen. Als External Affairs Officer hou ik mij samen met Babette grof gezegd bezig met het binnenhalen van een groot deel van het geld voor de vereniging. Bedrijven betalen ons om deel te kunnen nemen aan carrière evenementen en om zich te verbinden als partner aan Asset | Marketing, waardoor wij onze activiteiten kunnen organiseren. Daarnaast bestaan mijn verantwoordelijkheden uit het coördineren van verschillende commissies (zoals Marketing event, Marketings Week en de Social Media Commissie), het opstellen en realiseren van het verenigingsbeleid, en het onderhouden van mijn portfolio die ik heb vanuit de Acquisition meeting. De Acquisition meeting (AM) is de wekelijkse meeting waarbij alle externe van Asset samenkomen om TiSEM brede events voor of met de Universiteit te organiseren.

Wat ik leuk vind aan deze functie zijn de contacten die je legt met de vele bedrijven en recruiters die je tegenkomt. Dit heeft mij geholpen om mij goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook het dynamische karakter van de functie iets wat mij altijd heeft aangesproken. Klantrelaties onderhouden, nieuwe bedrijven binnenhalen, contact onderhouden met strategische partners als de Universiteit, commissies begeleiden en zoeken naar nieuwe samenwerkingen dragen hieraan bij. Dit heeft zeker een belangrijke rol gespeeld in mijn keuze om te solliciteren voor External Affairs Officer. Elke functie binnen binnen een bestuur komt met zijn eigen karaktereigenschappen. Bij een Externe denk je naar mijn inziens al snel aan een wat mondiger persoon die makkelijk contacten legt, tikkeltje eigenwijs is en vooral van aanpakken weet. Ik hoor vaak uit mijn omgeving dat deze eigenschappen mij typeren, vooral dat stukje eigenwijs. De match met de functie voelde dus al snel vertrouwd.

Hoe ziet een week in het leven van een Externe eruit?

Voor mij begint de week vaak zondagavond al, wanneer ik de bestuursvergadering voor mezelf voorbereid. Tijdens deze vergadering bespreken we alles wat er speelt in de vereniging en waar we als bestuur van om de hoogte moeten zijn. Dit is best een opgaven dus zijn hier dan ook vaak heel de ochtend mee bezig. De maandag is voor mij echt een dag om door te pakken. Je hebt relatief weinig afspraken en het geeft je de ruimte om meters te maken en alle taken uit te werken die voort zijn gekomen uit de bestuursvergadering. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn echt dynamische dagen! Deze dagen vullen zich met snel met commissievergaderingen, acquisitie voor de vereniging, partner bezoeken en andere zaken die je soms niet voor mogelijk houd. Ook vinden midden in de week interessante avond activiteiten plaats waar wij als bestuur vertegenwoordigd zijn. Dit kan variëren van de Commercial Night die wij organiseren tot de legendarische halfjaarlijkse COdE biercantus. De combinatie tussen de formele en informele activiteiten zorgen voor afwisselende weken. Op vrijdag hebben we vaak policy sessies, dit zijn de meetings waar we het beleid van de vereniging fine tunen en in uitvoering brengen. Het is meestal rustiger dan op kantoor omdat veel studenten richting huis gaan wat ruimte geeft voor mijn laatste werkzaamheden af te ronden en voor te bereiden op de week die komen gaat.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Misschien is dit wel de moeilijkste vraag voor mij om te beantwoorden. Door een moment te kiezen doe je alle andere momenten meteen te kort. In een jaar maak je zoveel mee dat een specifiek moment niet te kiezen is. Maar dat ene moment dat je weer iets nieuws leert, dat ene moment dat iedereen helemaal los gaat op dat feestje, dat ene moment dat een commissie een event heeft neergezet en de trots ervan straalt, dat ene moment dat je je medebestuurders in de ogen kijkt en weet dat het weer gelukt is. Dat zijn de mooiste momenten en zullen mij altijd bijblijven.

Meer informatie over een bestuursjaar?

Een bestuursjaar is een geweldige ervaring! Je leert enorm veel en het legt een goede basis voor je carrière. Daarnaast is het gewoonweg een bijzonder jaar waar je veel verschillende mensen leert kennen. Ondanks dat je met belangrijke taken bezig bent, is plezier maken ook heel erg belangrijk, je bent en blijft een student. Al met al: een bestuursjaar is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Wil je meer weten over een bestuursjaar als penningmeester, of wil je misschien meer informatie over één van de andere functies? Neem dan vooral contact op! Samen kunnen we een keer een kopje koffie drinken om te kijken of een bestuursjaar bij je past? Je kan me altijd mailen via treasurer@asset-marketing.nl. Ben je nu al overtuigd om voor dit fantastische jaar te gaan? Solliciteren kan tot 7 mei door je motivatiebrief en CV te sturen naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.