BlogOverig

Een kijkje in het leven van de Treasurer van Asset | Marketing

Het is ongeveer tien maanden geleden dat Fabian, Babette, Jarmo en Vincent bekend werden gemaakt als nieuwe bestuursleden van Asset | Marketing. Zij hebben een jaar lang de vereniging bestuurd. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Ditmaal is Vincent, Treasurer van Asset | Marketing in het bestuur 2017-2018, aan de beurt.

Mijn leven heeft sinds mijn studententijd gedraaid om carrière te maken en dingen te doen die mij interesseren. Ik leef het liefst in het moment zonder echt vooruit te kijken naar de lange termijn (lees: verder dan 5 jaar). Daarnaast vind ik het belangrijk om dingen te doen die je oprecht interesseren en enthousiasmeren, want anders hou je het niet lang vol. Ook blijft het voor mij ook een uitdaging om zo vaak mogelijk uit mijn comfort zone te stappen, want ik heb ervaren dat dit ook betekent dat je jezelf ook zo vaak mogelijk ontwikkelt. Maar hoe ben ik eigenlijk als Treasurer in het bestuur bij Asset | Marketing beland als Bachelor International Business Administration student…

Augustus 2014

De introductieweek, ook wel TOP week genoemd in Tilburg, was één van de mooiste weken in mijn leven. Naast al het feesten, de universiteit, stad en nieuwe mensen leren kennen (die vrienden voor het leven zouden worden) kwam ik ook in aanraking met alle verenigingen die Tilburg te bieden heeft voor studenten. Dit was ook de eerste keer dat ik in aanraking kwam met studieverenigingen in plaats van alle verhalen over studentenverenigingen tijdens je studententijd.

Een mede TOP broertje had al na de eerste dag van de introweek besloten om bij Asset | IB&M een actief lid te worden. Dit wekte ook interesse op bij mij om ook al bij Asset te gaan, toen nog onwetend over de vele departementen die Asset heeft, in de introweek om aan cv building te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Dit gevoel verwaterde na de topweek al vrij snel, totdat ik na een paar weken opeens een mail kreeg met vier departementen om actief lid te worden. Hier zat Asset | Marketing bij en na het lezen van de beschrijvingen van de verschillende departementen wist ik het, ik wil later marketing gaan doen!

Na een ledengesprek met de Vice-Chair(wo)man, had ik gekozen om in de Faculty Wide Events Committee te gaan. In dit jaar heb ik persoonlijk veel geleerd in de commissie, maar ook geleerd over Asset en Asset | Marketing. Ik kwam erachter hoe groot en professioneel deze verenigingen zijn en welke carrièremogelijkheden er zijn. Zo kwam ik achter het vetste project van Tilburg, namelijk TIME die internationaal onderzoek doen voor Nederlandse bedrijven (welke ik overigens nog steeds een keer wil doen).

’15 – ‘16

Nadat ik mijn propedeuse en een taalcursus Chinees Mandarijns gehaald had in mijn eerste jaar werd ik ook benoemd als dispuutvoorzitter bij het dispuut Cala Nea van de studentenvereniging Navigators Studentenvereniging Tilburg (Bijbel & Bier). Ik koos hierdoor om een commissie te doen bij Asset | Marketing die niet te veel tijd nodig had, welk uiteindelijk Campus Team werd! Dit was te combineren, omdat het dispuutsbestuursjaar niet full-time was. Het was een zwaar, maar leerzaam jaar met veel vallen en opstaan waar ik mijzelf enorm ontwikkeld had. Dit wekte mijn interesse enorm op om een bestuur jaar te doen, ik wist dat ik een full time bestuur jaar wilde doen om mijzelf nog verder te ontwikkelen omdat ik ervaren had hoeveel zo’n jaar je kan helpen in de ontwikkeling van jezelf en je carrière.

’16 – ‘17

Het eerste semester was ik op exchange gegaan naar Jinan in China. Daar kreeg ik nog steeds heel erg mee dat het lustrum was bij Asset | Marketing. Hierdoor keek ik ook erg uit om hier deel aan te nemen. Toen ik eenmaal terugkwam in Nederland, werd ik door de Vice-Chairman Tobias gevraagd of ik naast Campus Team ook bij Marketing Event wilde. Dit leek mij een leuke uitdaging om een formele commissie te doen en om een formeel evenement te organiseren, omdat je er enorm veel van leert en met bedrijven in contact komt.

Investering

Naast dat ik het enorm leuk vind om me in te zetten voor Asset | Marketing, wist ik dat een bestuursjaar een investering zou zijn voor je verdere carrière waar de vruchten zich afwerpen als je een stage of je eerste baan zoekt. Daarnaast koos ik ervoor om bij Asset | Marketing een bestuursjaar te gaan doen, omdat je veel nieuwe mensen leert kennen. Asset | Marketing heeft namelijk veel leuke leden, waardoor vriendschappen ontstaan in het heden en een hele goede netwerk hebt in de toekomst. De belangrijkste reden van mij om een bestuursjaar te doen is dat je zoveel kunt ontwikkelen als je bereid bent er tijd voor in te steken. De mogelijkheden om jezelf in een bestuursjaar te ontwikkelen zijn namelijk oneindig.

Nieuwe vaardigheden

Ik heb mijzelf sinds mijn bestuursjaar erg ontwikkeld en veel dingen geleerd die later ook van toepassing zullen zijn in mijn carrière. Zo was ik de Treasurer van Asset | Marketing en beheerde ik alle financiën van Asset | Marketing. Hierdoor heb ik geleerd om penningmeesters van commissies te begeleiden en te controleren. Ook heb ik in deze rol geleerd om kritisch te kijken naar contracten en facturen en ze zo snel mogelijk, maar efficiënt door te lezen. Daarnaast heb ik ook geleerd om belangrijke financiële beslissingen te maken, bijvoorbeeld met het aanschaffen van nieuwe elektronica of promotie materiaal.

Naast de functie specifieke ontwikkeling, heb ik ook geleerd om sterker te staan in discussies zodat mijn mening ook duidelijk naar voren kan komen en meegenomen kan worden in de beslissingen die gemaakt worden met het bestuur. Daarnaast heb ik geleerd om gestructureerd en efficiënt te werken zodat er veel meer taken gedaan kunnen worden in dezelfde tijd. Ik heb ook geleerd om nee te zeggen om efficiënter te werken, doordat je in één stuk door kan werken. Tenslotte heb ik geleerd om flexibel te werken, zodat je andere mensen van het bestuur, of de commissies die je begeleid op tijd verder kan helpen.

Innovatie

Tot zover was het hele bestuursjaar een hoogtepunt in mijn leven, voornamelijk de momenten dat je weer iets bereikt hebt samen met het bestuur dat de vereniging verder helpt geeft een enorme boost. Zo zijn we dit jaar begonnen met een Dashboard en Promotiefilm te gebruiken om beslissingen en promotie te verbeteren in kwaliteit. Daarnaast was het verbeteren van de communicatie wat betreft de automatische incasso voor mij een persoonlijk hoogtepunt. Dit betekende dat een irritatie van mijzelf verholpen was, maar ook van de huidige en toekomstige leden. Je weet voortaan namelijk wanneer, wat en welk bedrag er afgeschreven gaat worden.

Foutje

Een bestuursjaar is natuurlijk ook een periode waar niet alles over rozen gaat. Dit betekend echter niet dat het slecht is, want uiteindelijk leer je hier het meeste van. Asset | Marketing is hierbij ook een perfecte omgeving, waar fouten maken geaccepteerd word, juist omdat je hier het meest van leert. Ik heb door fouten te maken in communicatie, met bijvoorbeeld dingen te vroeg communiceren of niet volledige te communiceren geleerd om het juist beter te doen. Hierdoor heb ik gemerkt hoe belangrijk communicatie is en dit neem ik ook weer mee in mijn verdere carrière. Ook heb ik bij mijn eerste automatische incasso per ongeluk €150 euro afgeschreven bij een lid voor 3 drankjes in plaats van €1,50. Ik heb geleerd dat een dubbelcheck door jezelf of een ander geen kwaad kan.

Kijkje in het leven…

Maandagochtend om 8 uur gaat de wekker, na een weekendje weer opgeladen te zijn gaat het weekje Asset | Marketing weer van start. Om 8.45 ga ik nog snel even langs de Albert Heijn om mijn ontbijt bij elkaar te rapen. Daarna begint om 9.00 de wekelijkse bestuursvergadering. Ik geef, als penningmeester, een update over wat we bij het Faculty Wide Organ TM (Treasurer Meeting) besproken hebben. Dit keer was de update dat de begroting van de Lustrum Gala is goedgekeurd. Daarnaast geef ik ook een update over financiële beslissingen die gemaakt moeten worden, willen we namelijk een nieuwe printer en zo ja welke.

Naast functie specifieke updates, geef ik ook updates over de vooruitgang van de commissies die ik begeleid. Study Trip gaat bijna naar Maleisië en de bedrijven zijn nogmaals gecontacteerd als reminder dat we eraan komen. Als er dingen zijn waar je tegen aanloopt bij de commissies die je begeleid, is het fijn dat de rest er ook over meedenkt en advies meegeeft. Daarnaast word er gekeken welke taken van mij afgelopen week voltooid zijn en welke nog moeten gebeuren.

Al met al is het een hele fijne vergadering, omdat je met het hele bestuur de vooruitgang doorloopt van alle commissies, bedrijven en externe partijen. Zo ben je na de bestuursvergadering weer op de hoogte wat er allemaal speelt en welke taken je komende week kunt doen.

Na de bestuursvergadering gaan we even lunchen met elkaar, en gaat het vaak over wat iedereen gedaan heeft in het weekend. Als de broodjes op zijn, gaat iedereen weer aan de slag. Als penningmeester begin ik de week met de financiën, dit betekend in de praktijk dat ik betalingen link aan uitgaves in het boekhoudprogramma en het inboeken en betalen van nieuwe declaraties of facturen.

Een uurtje later kijk ik of er nog belangrijke mailtjes binnen gekomen zijn en verwerk ik ze. Ik krijg een mailtje binnen met de agenda van Stichting TIME voor komende week. Als penningmeester van Asset | Marketing, ben je namelijk ook verantwoordelijk voor de financiën van Stichting Markethings Week en Stichting TIME, hier druk je ook een stempel op.

Inmiddels staan de minutes van de bestuursvergadering op de Drive, deze lees ik door om te weten welke taken die ik heb gekregen de meeste prioriteit hebben. Ik pas mijn takenlijst hierop aan.

Even later heb ik een vergadering met de penningmeester van Study Trip, ik doorloop de begroting samen met de penningmeester om te kijken of de verwachting van de kosten nog gewijzigd moeten worden om niet voor verassingen te staan tijdens de reis. Je begeleid, controleert en helpt waar nodig is de penningmeesters van alle commissies, Zo kan je hun sturen in de goede richting en help je hun ook in te zien of de begroting realistisch is of bijgesteld moet worden.

Als ik hiermee klaar ben ga ik met de Taskforce Investment zitten, hier bespreken we welke mogelijke investeringen er gemaakt kunnen worden voor de lange termijn voor Asset general. Als penningmeester heb je namelijk ook een aantal specifieke taken in de boekhouding van Asset general.

Na zo’n drukke dag, gaan we als bestuur samen met elkaar nog gezellig eten om de dag gezellig af te sluiten.

Meer informatie over een bestuursjaar?

Een bestuursjaar is een geweldige ervaring! Je leert enorm veel en het legt een goede basis voor je carrière. Daarnaast is het gewoonweg een bijzonder jaar waar je veel verschillende mensen leert kennen. Ondanks dat je met belangrijke taken bezig bent, is plezier maken ook heel erg belangrijk, je bent en blijft een student. Al met al: een bestuursjaar is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Wil je meer weten over een bestuursjaar als penningmeester, of wil je misschien meer informatie over één van de andere functies? Neem dan vooral contact op! Samen kunnen we een keer een kopje koffie drinken om te kijken of een bestuursjaar bij je past? Je kan me altijd mailen via treasurer@asset-marketing.nl. Ben je nu al overtuigd om voor dit fantastische jaar te gaan? Solliciteren kan tot 7 mei door je motivatiebrief en CV te sturen naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.