Een lesje social media marketing van Hollandse bodem

KLM en Heineken zijn beide Nederlandse multinationals die een actief social media beleid voeren. Als echte Facebookvrienden besloten ze daarom eens een spontaan onderonsje te houden op Facebook, waar andere bedrijven dan weer makkelijk op in konden spelen. Lees en kijk mee voor wat Facebook-interactie tussen deze social media experts!

Heineken en KLM werkten al samen. Heineken heeft namelijk een wedstrijd lopen en kan KLM (lees: hun vliegtickets als prijs) daarbij natuurlijk erg goed gebruiken. Wat gebeurt er vervolgens? Heineken plaatst een Facebookbericht over deze wedstrijd, waar KLM dan heel toevallig leuk op kan reageren en waar Heineken op haar beurt ook nog wat likes mee binnen kan slepen. Iedereen blij! Kijk even mee naar dit gezellige onderonsje dat plaatsvond op Facebook:

Heineken

KLM

Heineken
Of nee, nog niet iedereen was blij. Ondertussen wilden Axe, Nuon en Eneco ook nog een graantje meepikken van deze spraakmakende conversatie. Dat even terzijde.

Maar wat denken deze gigantische bedrijven te bereiken met hun inventieve social media acties? Het levert ze in ieder geval weer een hoop likes en brand awareness op, aangezien zulke berichten niet onopgemerkt blijven en zich al snel als een lopend vuurtje de ronde doen. Doel bereikt dus! Ze hebben zelfs een plekje op Markethings.net veroverd.

Is dit een nieuwe vorm van guerilla marketing? Gaan we dit vaker terugzien in social media land? Vinden jullie het überhaupt een geslaagde actie, of is dit te ongeloofwaardig en daarom niet leuk? Deel het in de comments!

1 thought on “Een lesje social media marketing van Hollandse bodem”

  1. Niek Gramser schreef:

    Erg leuke actie van KLM en Heineken. Hoop dit vaker te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.