BlogOverig

Een nieuwe held op de telecommarkt: Robin Mobile

Eerder schreven we al over de nieuwe ontwikkelingen binnen de smartphone-markt. Vanaf 1 juni komt er ook een nieuwe provider bij: Robin Mobile, duidelijk vernoemd naar held Robin Hood. Nu zijn er al tientallen providers die sterk verschillen op het gebied van prijs en aanbod, maar Robin Mobile is wel erg speciaal.

Alles onbeperkt

Veel abonnementen hebben tegenwoordig al een onbeperkte SMS-bundel, echter blijft er een datalimiet aanwezig. Mobiel internet wordt steeds belangrijker, het datagebruik is in de loop van 2012 veel toegenomen. Robin Mobile doet het daarom anders. Voor 39,95 euro per maand kan je in Nederland onbeperkt bellen, SMS’en en mobiele data gebruiken. Onbeperkt is ook écht onbeperkt. De meeste providers hebben namelijk een fair use policy, na een bepaald aantal MB’s wordt de snelheid verminderd of moet je bijbetalen. Het is duidelijk dat het abbonnement vooral gericht is op degenen die veel data gebruiken, het onbeperkt bellen en SMS’en is een leuk extraatje.

Robin-Mobile-logo

Transparante voorwaarden

Een tweede doel is om de voorwaarden juist voor deze gebruikers zo transparant mogelijk te maken, zonder addertjes onder het gras. Voor tien euro kan je een sim-kaart aanschaffen waarna je een vast maandbedrag blijft betalen. Het abonnement mag ook maandelijks opgezegd kan worden. Door het feit dat alles onbeperkt is betaal je ook geen woekerprijzen als je over je bundel gaat. Extra diensten zoals data-roaming zijn echter nog niet beschikbaar.

Discussie

Het leveren van lage prijzen en transparante voorwaarden is niet nieuw, een voorbeeld is een provider zoals Ben. Daar mag je ook maandelijks opzeggen en zijn de prijzen vrij goed. Robin Mobile is echter aantrekkelijk voor grootverbruikers, vooral van mobiele data. Een vergelijkbaar abonnement bij een andere provider is onmogelijk of erg duur. Echter, misschien is het wat teveel van het goede als je rekening houdt met het feit dat de gemiddelde consument slechts 300 mb maandelijks verbruikt. Daarnaast betwijfel ik of het aantrekkelijk is voor de zakelijke markt, mede door het ontbreken van data-roaming. Ook heeft Robin Mobile geen mogelijkheid om een toestel (voordelig) aan te schaffen. Je zult daarom je oude toestel moeten gebruiken of een nieuw (duur) toestel aanschaffen. Of Robin Mobile echt de nieuwe held op de telecommarkt wordt blijft afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.