BlogMarkethings.net informeertOverig

Een nieuwe manier van boodschappen doen: HelloFresh

In elk tijdschrift dat ik de laatste tijd open, zit wel een pasje met een kortingscode voor HelloFresh. Bovendien staan ze ook op de hoek van elke drukke winkelstraat om hun concept op de kaart te zetten. Deze grote marketing campagne is hard nodig vanwege de jonge markt waarin HelloFresh zich bevindt. Maar wat is HelloFresh nu precies?

Wanneer je op kamers gaat of gaat samenwonen, zul je merken dat je wanneer je boodschappen doet niet alleen avondeten haalt, maar ook andere dingen. Die reep chocola of dat lekkere toetje vallen in je mandje en op deze manier ben je iedere keer meer geld kwijt dan dat je van te voren gedacht. Bovendien zit er weinig variatie in je avondeten, wanneer je niet graag kookt en een druk leven leidt.

HelloFresh heeft hier een oplossing voor bedacht. Ze leveren een doos voor 3 of 5 dagen in de week met vers voedsel. Je moet zelf alleen nog zout, peper en olijfolie in huis hebben. De doos is al verkrijgbaar vanaf 1 persoon en wordt bij je thuis bezorgd. Iedere week zit er een boekje bij met alle gerechten erin en de bereiding ervan in stappen uitgelegd. Het zijn allemaal gerechten die je uit jezelf niet snel zou bedenken.

Het klinkt dus vrij perfect, vooral voor gezinnen met een druk leven die structuur en regelmaat hebben. Dat realiseren steeds meer mensen zich. HelloFresh is in 2011 opgericht in Berlijn en sinds 2012 in Nederland actief, waar ze inmiddels 75000 abonnees hebben. Verder is het actief in Oostenrijk, België, Luxemburg, Engeland, Australië en de VS. Ze denken erover om dit jaar nog een gang naar de beurs te maken.

hellofresh-doos image

Volgens Maartje Frederiks (CEO Benelux) is de groei er nog lang niet uit. Ze doen het nu al goed, als nieuwkomer in een geheel nieuw segment. Ze merkt dat er nog steeds een paar contactmomenten nodig zijn, voordat de klant overstag gaat en abonnee wordt. Door de marketing campagnes van de afgelopen 3 jaar, hoopt ze het grote publiek uiteindelijk te bereiken door middel van word-of-mouth. Ook heeft HelloFresh een commercial ontwikkeld, die onder andere op 24Kitchen wordt uitgezonden, zijn ze aanwezig op events en organiseren ze Hangouts in de winkelstraten. Ze meten alles door en weten daardoor goed wat hun klant wil.

De komende tijd ligt de focus op het inspelen op de beleving van HelloFresh. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van het aanpassen van de doos en door branded content: het verweven van een merk met content en entertainment. Een voorbeeld hiervan is dat een acteur in een tv-serie HelloFresh in zijn dagelijkse leven gebruikt. Op deze manier wordt betekenis gegeven aan een merk. Het doel is dat dit jaar 1 % van de Nederlandse huishoudens met HelloFresh kookt, al lijkt 2 of 3 % ook haalbaar.

The following two tabs change content below.

Malou Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.