BlogMarkethings.net informeertOverig

Een tweet is meer dan 140 tekens

Twitter als teaserformat: ergens waar je snel doorheen kon om onderwerpen op te pikken en verder uit te diepen, indien interessant. Maar nu komt Twitter wel met een hele aparte verandering…Twitter gaat namelijk uitbreiden naar 10.000 tekens.

 

Succesformule?

Een aantal maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat Twitter, zijn grootste handelsmerk wellicht gaat veranderen. Het DNA van Twitter bestaat uit 140 tekens, wat ons heeft geleerd om kort, krachtig en creatief te zijn met tekst. Niet altijd makkelijk, maar wel een daverend succes. Deze beperking is al geschrapt binnen de prive-berichten van Twitter, maar nu zou een limiet van 140 tekens ook niet toereikend meer zijn in de normale updates. Onder druk van critici zocht Twitter naar nieuwe wegen om meer gebruikers voor het kanaal enthousiast te maken.

#BEYOND140

Het project wordt ‘beyond 140‘ genoemd en staat nu nog op de planning voor maart 2016. Dit zou betekenen dat vanaf die datum Twitter gebruikers 10.000 karakters mogen gebruiken. Oorspronkelijk zouden eerst de 140 karakters te zien zijn, waarna het langere bericht gelezen kan worden door een uitvouwfunctie. Maar wees nu eens eerlijk? Daar is Twitter toch niet voor gemaakt? Ook wie zoekt op de hashtag #beyond140 komt negatieve berichten tegen – het is en blijft natuurlijk Twitter.

 Artikel-Gina-Twitter-overzicht-2-425x253

Gerucht de kop ingedrukt

Gelukkig is de CEO van Twitter zo slim gebleven om toch het maximum van 140 karakters te behouden, en als je toch een langer verhaal wilt schrijven, dan wordt dat een afzonderlijk stuk content waarvoor je op een linkje moet klikken om het te lezen. Het grote verschil is dat je nú eerst nog ergens een blogpost moet publiceren. Nogal vreemd en omslachtig voor de doorgaande discussies waar Twitter voornamelijk vol mee staat. Ook hebben gebruikers, heel begrijpelijk, weinig zin hebben externe websites te bezoeken, waar je moet wachten tot de pagina laad, je advertenties weg moet klikken of cookies moet accepteren.

 

Now what?

Het enige positieve wat Twitter er tot nu toe voor terug krijgt zijn de centjes., nu er meer ruimte is voor advertenties. Door meer karakters toe te staan, kan Twitter voor adverteerders net zo belangrijk worden als Facebook en Google, die intussen genoeg reclame-inkomsten rond content binnenkrijgen. Fijn dus voor Twitter en andere adverteerders die er een nieuwe mogelijkheid bij krijgen, maar voor de contentmarketeers kan er ook een grote keerzijde aanzitten. Het lezen van lange tweets duurt nu eenmaal langer en het vraagt dus meer van het publiek. Krachtige tweets zullen nog wel opvallen, zeker van een sterk merk, maar de kans bestaat dat een deel van je publiek al heeft afgehaakt voordat jouw tweet in beeld komt. Ik ben dus heel erg benieuwd hoe ook kleine bedrijven kunnen profiteren van deze verandering via Twitter. Zal het ze helpen, of juist de kop indrukken?

The following two tabs change content below.

Alies van Hout

Laatste berichten van Alies van Hout (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.