Blog

Ei Love You (Not): houden eieren ook van jou?!

“Hou jij van eieren? Dan heb je geluk. Want eieren houden ook van jou! Eieren zijn gezond. Ze bevatten belangrijke vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je lichaam gezond te houden. Daarom passen eieren in een gezond en gevarieerd eetpatroon.” Zo luidt de homepage van Eiloveyou.nl.


Ei Love You

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) startte op 16 februari een charme offensief voor eieren. De website, Twitter en Facebook zijn bedoeld om de verkoop en consumptie van eieren te verhogen. Op de website is onder andere voedingsinformatie te vinden, maar ook recepten en weetjes, zoals: Hoeveel eieren eten Nederlanders met Pasen? De radiocommercial is tevens ook te beluisteren én door te sturen. Twitter (248 volgers) is naar eigen zeggen bedoeld om op een interactieve manier meer bekenheid te genereren omtrent eieren. Facebook (360 likes) om mensen kennis te laten maken met vrienden, in dit geval.. eieren. Tenslotte was er ook een ‘Ontbijtje met een Eitje’ te winnen.

Ei Love You Not

Inmiddels is er ook een tegenoffensief opgezet door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV): Ei Love You Not. Hoewel dit iniatitief net wat minder modern is (geen Social Media), worden er harde beweringen gemaakt aan het adres van de PPE. “betekent het eten van eieren een verschrikkelijk leven en einde voor vele kippen. En de gezondheidsvoordelen worden daarnaast ook nog eens overdreven. Er bestaan namelijk veel gezondere en lekkerdere (plantaardige) alternatieven.” Ook op deze website zijn recepten, weetjes en cijfers te vinden.

Ze houden van me, ze houden niet van me, ze houden van me

Hoewel de actie al op 16 februari van start is gegaan, heb ik er vandaag pas voor het eerst van gehoord. Gezien het aantal volgers en likes, neem ik aan dat ik niet de enige ben. Bovendien.. zou je ‘eieren’ op Twitter volgen? Moet er überhaupt meer bekendheid worden gegenereerd rondom eieren? Zijn eieren ‘leuk’ te vinden (op Facebook)? En, tenslotte, eieren houden ook van mij…?! Dat durf ik te betwijfelen.

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Ei Love You (Not): houden eieren ook van jou?!

  1. Ik zou eieren niet gaan volgen iig. Heb er niet zo veel mee 😛

    Er was laatst ook een campagne tegen eieren, iets over het dieronvriendelijke productieproces ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.