Blog

En de winnaar is… Pietertje!

Geplaatst

Afgelopen vrijdagavond is de Gouden Loeki 2010 wederom uitgereikt. De drie finalisten waren: ‘Muis’ van DDB (voor Centraal Beheer Achmea), ‘Oranje Leeuwen’ van LeukWerkt WorldWide (voor ING) en ‘Pietertje’ van Alfred International (voor Calvé Pindakaas).

De Ster reikte dit jaar voor de zestiende keer de Gouden Loeki uit. Kinderen en dieren doen het altijd goed in reclames, zo ook dit jaar. ‘Muis’ en ‘Oranje Leeuwen’ bevatten dieren, in ‘Pietertje’ speelt een kind. Maar er is meer.

Calvé won al twee keer eerder de Gouden Loeki, in 1998 en 2002. De reclames waarmee Calvé deze overwinningen heeft behaald waren respectievelijk ‘Goal!’en ‘Voetballertje’. Calvé heeft dus drie keer gewonnen met een reclame waarin een jongetje figureert en waarin voetbal een rol speelt. Voetbal en een jongetje, gegarandeerd succes!

Wil je zelf ook een keer zo’n Gouden Loeki boven je hoofd heffen? Tot de beste gekozen worden door het Nederlandse publiek? In ieder geval een tip: gebruik kinderen of dieren en voeg er eventueel een volkssport aan toe!

 

Interessant detail: in 2007 lukte het Calvé echter niet, ondanks het succesrecept. De ‘Daar zit wat in’ reclame  werd niet genomineerd.

The following two tabs change content below.

6 gedachten over “En de winnaar is… Pietertje!

  1. Calvé de terechte winnaar! Iedereen heeft sympathie voor dit jongetje, het zorgt voor een gevoel van herkenning en de achterliggende boodschap met Pieter van den Hoogenband is erg leuk. Ook de volgorde van de overige podiumplaatsen is in mijn ogen juist. Centraal Beheer Achmea had met de muis – zoals altijd – ook een geniaal ijzer in het vuur. Ik studeerde af bij ING in de tijd dat hun WK-commercial uitkwam. Het sponsorschap van het Nederlands elftal vind ik een erg goede zet, vanwege de vele overeenkomsten (oranje, leeuwen, landelijke dekking etc.), maar uit deze reclamespot hadden ze naar mijn mening meer kunnen halen. Toch leuk gedaan en er een 3e plaats mee gescoord. Gefeliciteerd alledrie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.