BlogMarkethings.net inspireertOverig

Er is altijd reden voor een feestje…

Een nieuwe markt is ontstaan, die ook wel de ‘divorce’ market genoemd wordt. Deze markt is het gevolg van een trend die nog steeds voortduurt. Het is namelijk zo dat steeds minder mensen trouwen en van de wel getrouwde stellen eindigt de helft hiervan in een scheiding. Deze negatieve trend biedt voor marketeers en bedrijven daarentegen kansen om nieuwe services en producten aan te bieden. Echter is dit wel een moeilijke markt, omdat het onderwerp scheiden altijd een gevoelig onderwerp blijft bij de meeste onder ons. Toch is deze markt ten opzichte van vroeger waar scheiden gewoonweg niet geoorloofd was meer toegankelijker geworden, het is alleen een kwestie van de juiste doelgroep aanspreken.

Ironisch genoeg is dat deze markt is ontstaan in het land van de liefde, Frankrijk. Inmiddels zijn er in de United Kingdom, Australië en Duitsland ook veel bedrijven die evenementen organiseren om het einde van een huwelijk of relatie te vieren. Deze bedrijven promoten zichzelf dan op een ‘divorce fair’. Dat zijn evenementen waar mensen kunnen leren over het scheidingsproces, spreken met advocaten, kinderadviseur en natuurlijk scheidingsfeestjes planners. Er zijn natuurlijk vele soorten beurzen zoals de huishoudbeurs en kamasutra beurs, maar een scheidingsbeurs had je zo voor mogelijk niet kunnen bedenken. Alhoewel alles is mogelijk tegenwoordig.

Scheidingsfeestjes

Tijdens zo’n scheidingsfeestje wordt er heel wat afgebrand, je kan het zo gek niet bedenken van spullen die tot hun ex man behoorde tot hun eigen trouwjurk. Dit doen zij om het nieuwe begin in te luiden. Alles is aanwezig op zo een feestje van de taart tot ‘just divorced’ banners. Daarnaast wordt dit evenement als een goede manier gezien om de mensen te bedanken die in deze moeilijke tijd hun bijgestaan hebben. Het concept is tot nu toe alleen gefocust op vrouwen en ik denk dat daar ook niet snel verandering in zal komen. Mannen zullen namelijk hun verdriet liever in stilte of met een intieme groep vrienden willen verwerken.
divorce2_full 05986708be9efc438f3b8b72f7c408db
Dit zijn voorbeelden van taarten die op deze feestjes gebruikelijk zijn.

Break up sieraden

Naast de taart en de rituele verbranding van de jurk, zijn er ook speciale ringen ontworpen voor deze evenementen. Juweliers hebben hier een unieke naam voor bedacht, namelijk de ‘divorce’ ring. Er zijn verschillende redenen voor vrouwen om een dergelijke ring te kopen. Deze redenen kunnen zijn omdat hun ringvinger naakt begint aan te voelen of omdat ze publiekelijk willen aantonen dat ze weer single zijn of misschien is het wel een scheidingscadeautje voor hun zelf. Wat de redenen dan ook mogen zijn, juweliers denken dat deze vrouwen breakup sieraden nodig zullen hebben, omdat het een positief symbool is van het opnieuw vrij zijn. Zij promoten deze sieraden dan ook met de slogan: ‘’it’s not about your breakup, it’s about your new beginning’’.
breakup-jewelry-megan-fox divorce        untitleduntitled

Scheiden wordt steeds makkelijker

Een andere reden dat dit een booming business is, omdat het steeds makkelijker wordt om te scheiden. In ons eigen land is hier zelfs een speciaal concept voor bedacht. In Utrecht is er een namelijk een Divorce Hotel waarbij je vrijdags incheckt en zondag weer uitcheckt met een volledig ondertekent scheidings overeenkomst klaar om aan de lokale jury te tonen. Aan een leuk weekendje komt ten slotte altijd een einde. Daarnaast zijn er ook websites gecreëerd waarbij je een scheiding kan aanvragen. Zo zie je maar dat er nog weinig barrières overblijven die mensen stoppen om te gaan scheiden, wat natuurlijk weer goed nieuws is voor bedrijven en marketeers.

Zo zijn er nog veel meer services en producten rondom deze niche markt ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld deze erg botte e-cards.
MjAxMy04NzI5MDIwZDZlMjcwYjM5_51f14c86d0c3f MjAxMy0zNjQ1YTQxNDE5NTJlMTQ2

De meningen over dit concept zijn nog erg wisselend. Veel mensen vinden het schandalig dat zoiets gevierd wordt, maar er zijn ook mensen die blij zijn met dit concept omdat ze zo hun verdriet kunnen verwerken. Ik zelf kan dit concept best begrijpen, maar ik ben nog niet overtuigd of dit zal aanslaan en of het daadwerkelijk helpt om je verdriet te verwerken. Volgens mij wordt deze nieuwe trend alleen gebruikt om meer geld te verdienen aan huwelijken.

The following two tabs change content below.

Amanda

Laatste berichten van Amanda (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.