BlogMarkethings.net inspireertOverig

Evian: het succes gaat door

Evian heeft weer een nieuwe commercial gelanceerd waarmee zij hun succes willen vergroten, maar hoe is Evian eigenlijk zo ver gekomen?

Geschiedenis

Evian begon in 1935 als een merk met baby’s als doelgroep, als het water voor hun voedingsflesjes. Evian werd aangeraden door dokters, omdat de puurheid van het water het veiliger maakte om te drinken dan gekookt water. In deze tijd was het baby fenomeen dus al aan het merk gekoppeld. Echter vond er een verschuiving plaats van de doelgroep baby’s naar volwassenen, waardoor de oude positionering van Evian niet meer aansloot en zij hun marktaandeel verloor aan lager geprijsd mineraal water. Dit kwam doordat Evian zich focuste op de authenticiteit van het merk (de puurheid, gezondheid). Het merk werd hierdoor als te duur gezien en merendeel van de consumenten zag geen reden om Evian te kopen. Toen werd het voor Evian duidelijk dat zij het in een andere richting moesten gaan zoeken.  Ze kwamen erachter dat hoe verder de leeftijd vorderde, hoe meer behoefte consumenten hadden om zich weer jong te voelen. Vandaar de slogan ‘’Live Young’’ waarmee Evian de wereld wil overtuigen dat hun water zo puur en gezond is dat het je jonger maakt en de baby in je weer naar boven brengt. Tot nu toe is dit een erg succesvol concept.
1935

Roller Babies

Evians succes begon met de reclame van ‘’Roller Babies’’ een reclame waarin baby’s rollerschaatsen op een populair rap liedje. Deze reclame werd een globale blockbuster, en brak zelfs de Guinness World Record voor meest bekeken viral commercial ooit. Deze commercial is nu bijna 200 miljoen keer bekeken en zorgt voor een onschatbare waarde aan onbetaalde media-exposure. De populariteit van deze commercial zorgde voor een stijging van de verkopen met 7% en het marktaandeel van Evian nam met 13% toe.

bebe-evian-roller_02

Baby & Me

En het succes ging door met de reclamecampagne ‘’Baby&Me’’, waar dansende volwassenen zichzelf in de reflectie van een winkelruit zien als dansende baby’s. De commercial versterkt de positionering van Evian als een merk dat drinkers jeugdigheid en vitaliteit geeft.  In totaal heeft de commercial 52 miljoen YouTube views opgeleverd en dit aantal blijft groeien. Daarnaast heeft de commercial een Gold Award gewonnen in de Outdoor categorie op de Cannes Lions in 2013. evian-babyme-2

Spider Baby

Nu heeft Evian een nieuwe commercial gelanceerd genaamd ‘’Spider Baby’’. Hierbij ontmoet Spiderman een baby-versie van zichzelf. Met deze commercial haakt Evian aan bij de film Amazing Spiderman 2, die binnenkort uitkomt.
https://www.youtube.com/watch?v=pyV57QlGUGI

 

Deze commercials zijn populair door het verassingseffect en de humor die erin verwerkt is. De commercials bevatten onmiskenbare schattigheid die door de advertising clutter kunnen breken met de baby’s in de hoofdrol. Evian’s succes blijft doorgaan doordat er sprake is van virale reactivering. Virale reactivering treedt op wanneer een onlangs vrijgegeven video, zoals “Baby & Me,” de kijkers terug drijft naar oudere, gerelateerde commercials, zoals Evian’s “Live Young.” Nu is nog de vraag of hun nieuwe commercial deze trend zal aanhouden.

The following two tabs change content below.

Amanda

Laatste berichten van Amanda (toon alles)

Een gedachte over “Evian: het succes gaat door

  1. Hallo, ik ben mama van onze kleine spruit Pippa, ze is 3 maand oud en zou haar heel graag willen inschrijven voor reclame en dergelijke. Maar ik weet niet waar ik haar kan inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.