BlogCarrière Oriëntatie

Een kijkje in het leven van de External Affairs Officer bij Asset | Marketing

bestuur asset marketing

Op het moment van schrijven van deze blog zijn Jasper, Fleur en Kirsten alweer 9 maanden bezig met hun bestuursjaar bij Asset | Marketing. Aan het begin van deze week hebben jullie de blog over de functie Penningmeester al kunnen lezen. Deze keer is de beurt aan Fleur, die alle ins en outs zal vertellen over het zijn van een Exernal Affairs Officer bij Asset | Marketing.

Negen maanden al… Het voelt eerder alsof ik nog maar net twee maanden geleden ben begonnen aan mijn bestuursjaar bij Asset | Marketing. Alles gaat heel erg snel en voor je het door hebt ben je alweer opzoek naar degene die jou mag gaan opvolgen. Of jij nou mijn potentiële opvolger bent of dat je gewoon benieuwd bent naar wat er achter de schermen allemaal gebeurd; ik vind het leuk dat je aan deze blog bent begonnen. Ik hoop dat je aan het einde van deze blog een beetje meer inzicht hebben gekregen in wat ik nou eigenlijk doe als External Affairs Officer bij Asset | Marketing en hoe ik daar terecht ben gekomen.

Waarom een bestuursjaar bij Asset | Marketing?

Je zou het misschien niet verwachten, maar ik ben eigenlijk accountant. Of ja, daar zou ik dan eigenlijk nog een pre-master, master en post-master voor nodig hebben, maar ik heb wel mijn bachelor in accountancy gehaald. Heel vervelend, maar tijdens mijn stage kwam ik erachter dat accountancy eigenlijk helemaal niet echt mijn ding was. Nadat ik me eens goed had verdiept in welke kanten ik eventueel nog op zou kunnen, heb ik na wat hulp van Floris Onnink (ja, mijn ex-mede-externe) besloten om te starten met zowel de pre-master Marketing Management als de pre-master Marketing Analytics. Eenmaal in de master aangekomen begon ik toch wel een beetje te twijfelen over die dubbele thesis. Het kost heel veel tijd en eigenlijk ben je je maar op een heel specifiek onderwerp aan het focussen. Dat is het moment dat voor mij een bestuursjaar in beeld kwam.

Ik was inmiddels al een paar maanden lid bij Asset | Marketing en ik had het er heel erg naar mijn zin. Samen met mijn commissiegenootjes was ik bezig om een super tof evenement neer te zetten, namelijk Marketing Event, en daarnaast vond ik de feestjes en activiteiten natuurlijk ook helemaal top. Wat nou als ik in plaats van een extra master een bestuursjaar ging doen? Ik ben de voor en nadelen tegen over elkaar gaan zetten en kwam tot de conclusie dat ik mezelf tijdens een bestuursjaar op heel andere vlakken zou kunnen ontwikkelen dan tijdens nog een master. Daarnaast zou ik uit kunnen zoeken bij wat voor bedrijf ik ‘later’ zou willen werken en ook nog eens een hele leuke tijd hebben. Ik was dan ook super blij toen ik te horen kreeg dat ik als External Affairs Officer het bestuur in mocht.

Wat doe je nu eigenlijk als External Affairs Officer?

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe mijn agenda er uit kan zien in een week. Als External Affairs bij Asset | Marketing zijn de activiteiten die je doet echt super divers. Het ene moment zit je met een commissie in een meeting, het andere moment organiseer je een groot event en vervolgens heb je met alle Asset besturen een feestje. Een week is echt nooit hetzelfde en je volgt de planning die je voor ogen hebt aan het begin van de dag vaker niet dan wel. Tijdens een bestuursjaar moet je dan ook heel flexibel zijn en het eerste wat je leert is het stellen van prioriteiten.

agenda externe

Contact met bedrijven

Als External Affairs Officer ben ik samen met Nicole voornamelijk verantwoordelijk voor het contact met bedrijven. We hebben op dit moment twintig hele vette partners, een aantal voorbeelden hiervan zijn L’Oréal, Swinkels Family Brewers, Hilti en Capgemini. Alle stages en startersfuncties van deze bedrijven kun je terug vinden op het career platform dat wij deze zomer gelanceerd hebben, namelijk Career Platform Tilburg. Natuurlijk is het aan ons ook de taak om contact te leggen met nieuwe bedrijven, zo hebben we dit jaar Fatboy aan onze partnerwall kunnen toevoegen en zijn we in samenwerking met de universiteit en een aantal andere departementen een samenwerking aangegaan met Philips voor de komende drie jaar!

Organiseren van evenementen

Samen met deze partners organiseren we verschillende evenementen waar studenten met deze bedrijven in contact kunnen komen om zich te kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Zo heb ik samen met Floris onze Marketing Career Day in het Koning Willem 2 Stadion van a tot z georganiseerd. Super leuk om na dat evenement te horen dat verschillende studenten dan ook echt aan de slag gaan bij deze bedrijven. Natuurlijk leer je al deze bedrijven en hun recruiters zelf ook kennen en gezien ik nog niet zo lang in het marketing wereldje rond loop is dit voor mij echt ideaal. Ik weet nu precies wat welk bedrijf doet, wat voor functies ik bij een bedrijf zou kunnen vervullen en hoe de cultuur daar is.

asset marketing

Acquisition meeting 

Als External Affairs Officer sluit je ook elke week aan bij AM. AM staat voor Acquisition Meeting en is een meeting waarin alle External Affairs van alle verschillende departementen plaatsnemen. Tijdens deze meeting behartig ik de externe belangen van Asset | Marketing. We bespreken hier onder andere de faculty-wide evenementen die we samen organiseren, zoals de Master Experience Days. Op het moment van schrijven zijn we druk bezig met het neerzetten van een nieuw evenement, de Asset Career Night. Een avond waar bedrijven en studenten elkaar op een informele manier kunnen leren kennen. Ik ben daarbij verantwoordelijk voor het design van de brochure en het promotiemateriaal. Toen ik aan mijn bestuursjaar begon kon ik nog vrij weinig met Photoshop en Indesign, maar ik heb deze programma’s inmiddels al aardig onder de knie!

asset marketing

Coördineren van commissies 

Natuurlijk heb ook ik de eer gehad om verschillende commissies te coördineren dit jaar. Hierin heb ik heel erg geleerd dat je niet de tijd hebt om dingen zelf op te gaan pakken en dat je een commissie echt in vertrouwen moet nemen. De Markethings Week is ons grootste formele evenement en na hard werken heeft de commissie met 13 bedrijven en meer dan 100 individuele deelnemers een hele geslaagde editie neergezet! Naast een formele commissie als de Markethings Week begeleid ik op dit moment ook de Activiteiten Commissie, die juist weer zorgen voor de leuke feestjes binnen de vereniging. Met zijn allen hebben zij dit jaar bijvoorbeeld weer een top editie van ons Actief Leden Weekend neergezet. Als jullie dit lezen, ja jongens ik ben trots op jullie!

Bestuurszaken

Naast al deze dingen zijn we natuurlijk ook met ons eigen bestuur hard aan het werk geweest om de vereniging vooruit te helpen. Zo zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een app, proberen we meer te doen met marketing binnen de vereniging en zorgen we er met zijn alle voor dat (het lijkt alsof) alles vlekkeloos verloopt. Want ja, er gaat af en toe wel eens iets verkeerd, maar dat lossen we dan zo snel mogelijk weer op. Natuurlijk doen we ook andere leuke dingen met het bestuur, zo zijn we aan het begin van mijn jaar een weekendje naar Riga geweest en vlogen we in februari zelfs met zijn alle naar Marokko!

asset marketing diner

Nog een paar maandjes en dan zit het er al weer op, de tijd vliegt en je leert echt ongelofelijk veel. Van timemanagement, prioriteiten stellen en werken met zo veel verschillende stakeholders tot het maken van een brochure en een flyer met InDesign en Photoshop. Soms sta je er zelf niet echt bij stil hoeveel evenementen, feestjes en activiteiten we met zijn allen al hebben neergezet en hoeveel studenten we al hebben geholpen aan een leuke stage of baan. Het is gewoon een hele toffe ervaring, die je zeker niet wilt missen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het doen van een bestuursjaar of wil je hier meer informatie over hebben? Dan kan je altijd een kijkje nemen op de Asset | Marketing website (www.asset-marketing.nl), mij een berichtje sturen (externalaffairs@asset-marketing.nl) of langskomen voor een kop koffie of thee op de kamers in lokaal 1.02 van gebouw E.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.